Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İrgil ve yeni üniversite teklifleri

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 04:51

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, TBMM'ye bir kanun teklifi verdi. Bu teklifte İnegöl ve Gemlik'te iki yeni üniversite kurulması yönünde bir teklif bulunuyor.
Kentin en büyük ilçelerinden olan İnegöl ve Gemlik'in şehir özelikleri taşıdığını belirten İrgil, kurulacak üniversitelerle Bursa'nın sosyal ve ekonomik dinamizminin olumlu yönde artacağını belirterek şunları söyledi:
"Bu konu partiler üstü olup, tüm Bursa milletvekillerinin de desteği olacağından şüphem yok. TBMM Eğitim komisyonu üyesi olarak konuyu tekrar gündeme getirebilmek ve üniversite kuruluşlarını hızlandırmak niyetiyle günümüz koşullarına uygun bölümleri de ekleyerek bu kanun tekliflerini verdim. Gemlik, İnegöl, İznik, Orhangazi ve Yenişehir'i kapsayan bölümlerle bu yerleşimlerin sosyoekonomik gelişimini tamamlayabilmesi için tekliflere kulak verilmesi gerekir."

İrgil, ayrıca Türkiye'nin dördüncü büyükşehri konumunda olan Bursa'nın sanayi, tarım, turizm ve kültür şehri olduğunun da unutulmaması gerektiğini belirterek, "Sahip olduğu zenginliklerin bilimsel çalışmalarla desteklenmesi gereken Bursa'da sadece iki üniversitenin olması yeterli değildir" dedi.

Teknoloji buluşmaları

Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MARSİFED) öncülüğünde hayata geçirilen ve federasyona bağlı BİSİAD ve BUSİAD'ın desteklediği Yazılım Projesi'nin ilk toplantısı, "Teknoloji Buluşmaları Yuvarlak Masa Toplantısı" adıyla BUSİAD Evi'nde gerçekleştirdi.
Toplantıya otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalarının üst düzey yöneticilerinin yanı sıra kentte yazılım-donanım alanında faaliyet gösteren bilişim sektörü temsilcileri katıldı.

Doktorların konseri

Ülkemizde akademik odalar meslektaşların hakları ve ülke geleceğine yönelik çeşitli etkinliklere imza atıyor.
Bu noktada bu kuruluşlarımızın özellikle üyelerine dönük sanatsal ve kültürel etkinlikleri bana göre farklı bir anlam taşımakta.
Bu kapsamda Bursa Tabip Odası 15 Mayıs 2017 Pazartesi saat 20.30'da BAOB Oditoryumu'nda bir konsere imza attı. Konserde Dr. Murat Derin, Dr. Tufan Kumaş, Dr. Nermin Topsakal ve Dr. Metin Tekcan'dan oluşan Bursa Tabip Odası Bağımsız Müzik Grubu, "İstanbul" konseri ile sahne aldı.
Konser sonrası Bursa Tabip Odası Başkanı Dr.Güzide Elitez, sanatçıları kutladı ve birer çiçek takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.