Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş dünyası tek ses oldu

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2018 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 07:43

Konu tüm ülkeyi ilgilendirdiğinde bu ülkeyi oluşturan tüm vatandaşlarımızın, etnik kökeni, mezhebi ve dini ne olursa aynı gemide olunduğu farkındalığı üst düzeydedir. Biz aile içinde (ülke) kavga ederiz, zaman zaman birbirimize söylenmemesi gereken sözleri de sözleriz (bu doğrudur demiyorum) ama konu vatan olduğunda tek yumruk olmasını da biliriz.
Bu yazıyı hamaset yapmak için yazmıyorum. Tarih boyunca bu ülke çeşitli tehditler ve yaptırımlar altında kaldı. Şu anda da ekonomik bağlamda çok büyük bir tehdit altında. Bunun çözümünü bu devleti yönetenler bulacaklar ve biz de onların yanında olacağız. Bu konu iç siyasete malzeme yapılacak bir konu değildir.
Burada adına isterseniz Milli Mutabakat deyin isterseniz Ulusal Sözleşme deyin. Artık tek sesin rasyonel ve realiteye uygun biçimde çıkması gerekiyor.
Bunun çıkacağına da inanıyoruz. Bu sürece liderlik yapması gereken de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Onu sevip, sevmememizin; ona oy verip, oy vermememizin bir önemi yok. Onun uluslararası platformda vereceği mücadeleye destek olmak gerekiyor.
Bakın önceki gün iş dünyamızın yarı resmi en büyük çatı kuruluşu olan TOBB ve iş dünyamızın gönüllü en büyük kuruluşu olan TÜSİAD ortak bir bildiri yayınladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), yayımladıkları ortak açıklamada, ekonomide yaşanan sorunların millet ile dayanışma içerisinde aşılacağını vurguladılar. Açıklamada, reel sektörün zarar görmemesi için atılması gerekli görülen adımlar da sıralandı.
Bu örneğin siyasi arenada da daha yoğun bir biçimde devam etmesini diliyorum. TOBB ve TÜSİAD'ı kutluyorum.

NELER DEDİLER VE ÖNERDİLER?

Türk iş dünyasının iki büyük çatı örgütü TOBB ile TÜSİAD, ekonomik duruma ilişkin gerçekleştirdikleri istişarelerin sonucunda ön plana çıkan görüşleri içeren yaptıkları ortak açıklamada ön plana çıkanlar şunlardı:
"Hassas bir dönemdeyiz, bu durumun reel ekonomi üzerinde kalıcı bir etkiye neden olmaması için gerekli tedbirler alınmalı.
TCMB'nin dün sabah likidite yönetimi için attığı olumlu adımların yanı sıra, kurun istikrara kavuşması için daha sıkı bir para politikasına geçilmeli.
Sıkı para politikasını destekleyecek tasarruf tedbirlerini içeren maliye politikasının en kısa sürede açıklanması gerekir. Enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi için güven verici somut bir yol haritası bir an önce hazırlanmalı.
En önemli ekonomik partnerimiz olan Avrupa Birliği ile ilişkilerin yeniden olumlu çerçeveye kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz.
ABD ve Türkiye'nin sorunlarının stratejik ortaklık çerçevesinde diplomasi yoluyla ve ivedilikle çözülmesi için çaba göstermeye devam edilmeli.
İş dünyası olarak, gerekli önlemlerin uygulanmasıyla, ekonomimizin yeniden dengelenerek sürdürülebilir büyüme sürecine süratle döneceğine inancımız tamdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.