Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşadamı Ahmet Yaşar'ın ardından

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2018 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2018 08:21

Bursa iş dünyasının Ahmet Abisi, Ahmet Yaşar bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Önceki gün 74 yaşında aramızdan ayrılan Ahmet Yaşar için dün kurduğu Prestige fabrikasında bir tören düzenlendi. Ve çalışanlarıyla, Bursalılar'la ve de dostlarıyla vedalaşıp, helalleşti.
Ahmet Yaşar, bugün Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi camiinde kılınacak ikindi namazının ardından Sandıklı'da toprağa verilecek.
Ahmet Yaşar'ı yaklaşık 25 yıl önce tanıdım. Yaşamı dürüst olmak, adaletli davranmak ve çevresindeki herkese yardım etmeye çalışmak üzerine kurulmuştu. En büyük özelliği de karşısındaki kim olursa olsun, doğru bildiğini hiç çekinmeden söylemekti.
Ahmet Yaşar, yaşama 1944 yılında Afyon'un Sandıklı ilçesinin Kızık köyünde başladı. Mehmet Yaşar ve Zekiye Yaşar'ın ilk çocukları olarak dünyaya geldi. Aile kökleri Oğuz Türkleri'nin Kızık boyuna dayanıyordu.
Afyon Lisesi ardından Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Üniversite öğrenciliği döneminde ticarete atıldı. Kendisi çalışarak sıfırdan gelmenin somut bir örneği oldu. Kardeşi Fethi Yaşar (Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı) ile birlikte bütangazı bayiliği, beyaz eşya, mobilya, tekstil ile başlayan ticaret hayatı turizm ve seracılık ile devam etti.
Sayısız burs verdi ve hayır yaptı. Muhtareviden, sağlık ocağına; ilköğretim okulundan, liseye kadar çok sayıda eğitim ve sağlık kurumunu ülkemize hediye etti.
Çok sayıda kişiye istihdam olanağı sağladı. Çok sayıda da insanın hayatına dokundu.
Öncelikle Yaşar Ailesi'ne, Bursa iş dünyasına başsağlığı diliyorum.
Mekanı cennet olsun.

KIZILAY'DAN BTSO'YA ZİYARET

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve beraberindeki heyeti ağırladı.
Türk Kızılayı'nın kurban yardım kampanyasına bireysel olarak bağışta bulunan Başkan Burkay, Bursa iş dünyası olarak bu anlamlı kampanyada olduğu gibi her zaman Türk Kızılay'ının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yönetim kurulu üyeleri, Türk Kızılayı Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan ve beraberindeki ekibi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur, yönetim kurulu ve meclis divan üyelerinin yer aldığı ziyarette iki kurum arasındaki işbirlikleri ele alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.