Hava Durumu

İsmail Gerim, BEBKA'dan ayrıldı

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2020 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2020 07:53

Bursa değerli bir bürokratını kaybetti. İsmail Gerim 3 yılı aşkın bir süredir görev yaptığı BEBKA Genel Sekreterliği'nden ayrıldı. Yerine Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Doç.Dr.Muhammed Zeki Durak atandı.

İsmail Gerim, 1989 yılında İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri lisans programını tamamladı.

10 yıl BOTAŞ'ta müdürlük dahil görev yaptı. Bursagaz'da Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 9 yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda görev yaptı, son olarak genel müdür sıfatıyla oradan ayrıldı. Devlet Planlama Teşkilatı'nda araştırmacı olarak çalıştı.

Evet, böyle bir kariyeri sahip, Bursa'yı bilen değerli bir bürokratımızı kaybettik. Neden kaybettik biliyor musunuz? Laf taşıyan insanların işgüzarlığından kaybettik.

Bilindiği gibi BEBKA Bursa OSB içindeki Arıtma Caddesi'nde bir merkez kuruyor. Bu merkez adeta bir girişimcilik ve inovasyon merkezi olacak. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın (T3 Vakfı) içinde olacağı buradaki çalışmalarda İTÜ Arı ve ODTÜ Atom ile çeşitli işbirlikleri yapılacak. Ayrıca bir inkübasyon(kuluçkalandırma) merkezi de oluşturulacak.

İşte bu merkeze Sanayi Bakanlığı'nın bazı birimleri Bursa Sanayi İl Müdürlüğü'nü de taşımak istediler. Ama İsmail Gerim bu olaya karşıydı. Özünde bu son derece doğru konu için verdiği mücadele onu görevinden etti.

Kim kaybetti? İsmail Gerim mi kaybetti? Hayır, Bursa kaybetti. İsmail Gerim'e bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum.

İsmail Gerim, olayı duyurduğu sosyal medya hesabından 3 yıl, 3 ay 12 gün görev yaptığı BEBKA'daki arkadaşlarına ve onu bu göreve getiren dönemin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a teşekkür etti.

Evet, zaten sayıları çok az olan liyakat sahibi büroktratlarımızı harcamaya devam edelim. Aferin bize.

İsmail Gerim'e Bursa'ya katkıları için teşekkür ediyorum.

BUSİAD VE NESLİHAN TÜRKÜN DOSTOĞLU

Kentimizin yetiştirdiği değerli bilim insanlarından biri de Prof.Dr.Neslihan Türkün Dostoğlu. Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, şu anda İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı. Uzun yıllar Uludağ Üniversitesi'nde görev yaptı. Kendisi 9 yıl boyunca Mimarlık Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Aynı zamanda da Bursa UNESCO Alan Başkanı.

Bunların dışında Neslihan Hoca alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası platformda çok sayıda kurumun üyesi ve çeşitli görevleri var.

BUSİAD'ın düzenlediği UNESCO Dünya Mirası Bursa - Fırsatlar ve Sorumluluklar konulu 'Zoom' toplantısının konuğu Prof.Dr.Neslihan Türkün Dostoğlu olacak.

Bu etkinlik yarın saat 18.00'de zoom üzerinden gerçekleşecek.

Neslihan Hoca, Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan "Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu" Dünya Miras alanı, Orhangazi Külliyesi ve çevresini içine alan Hanlar Bölgesi, Hüdavendigar (I. Murad) Külliyesi, Yıldırım (I. Bayezid) Külliyesi, Yeşil (I. Mehmed) Külliyesi, Muradiye (II. Murad) Külliyesi ve Cumalıkızık Köyü olmak üzere altı bileşenin Dünya Miras Listesi'ne girmesinde başrolü oynayan kişiydi. Onun bu konuda Bursa'ya büyük emek ve katkıları oldu.

Evet, yarın Neslihan Hoca bize UNESCO Dünya Mirası Bursa - Fırsatlar ve Sorumluluklar konulu bir konferans verecek. Merakla bekliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.