Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsmail Şeker ve ipekböceği

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2017 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2017 09:01

İpek Yolu üzerindeki Bursa, tarihsel süreçte uzunca bir dönem ipek ve ipekçiliği ile anıldı. Bu öyle bir anılma oldu ki, Bursa'nın bir dönem köklü ailelerine göz attığınızda soyadının içinde bir biçimde ipek kelimesinin de yer aldığı birçok aile bulunur.
Bursa'nın bu önemli değerinin ortaya çıkarılması noktasında aynı zamanda fotoğraf sanatçısı da olan Uzm. Dr. İsmail Şeker'in de önemli katkıları oldu. "Büyükşehir Çalışıyor Bursa İpeği Hayat Buluyor" projesi kapsamında Dr İsmail Şeker'in uzunca uğraşlarla hazırladığı "İpekböceğinin yaşam öyküsü" adlı fotoğraf sergisi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde açılmıştı.

Daha sonraki süreçte Dr.İsmail Şeker'in bu çalışması "İpekböceğinin yaşam öyküsü" adlı bir kitaba dönüştü. İsmail Şeker'in fotoğrafları ve metinlerinden oluşan çalışma 170 sayfalık harika bir kitap haline geldi.
Kitap Kültür A.Ş. tarafından yayınlandı. Kitapta ipek ve böcekçiliğinin dışında ipekböceğinin Bursa geçmişi, ipekböceğinin yaşam öyküsü,, olayın endüstriyel tarafı her şeyiyle yer almakta.
Öncelikle bu güzel kitabı Bursa belleğine kazandıran Dr.İsmail Şeker'e ve bunun basılmasına olanak sağlayan Kültür A.Ş.'ye teşekkür ediyorum.

İhracatımız artıyor

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) aracılığıyla ekim ayında yapılan ihracat 2 milyar 697.5 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Geçen yılın aynı dönemine göre ihracat, yüzde 19,50 oranında artış gösterdi. 2017'nin 10 ayındaki toplam ihracatı yüzde 21,06 oranında artarak 24 milyar dolar olan UİB'in geriye dönük 12 aylık ihracatı ise yüzde 20,75 artış göstererek 28.7 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşti.
Kuşkusuz ihracatımızın artması iyi haber, ama ithalatın durumu nedir? Eğer aradaki fark ithalat lehine çoğalıyor ise sıkıntımız var demektir.

Tarih Buluşmaları üzerine

Nilüfer Belediyesi ve Tarih Vakfı 'nın birlikte hayata geçirdiği ve bir yıl boyunca sürecek olan Tarih Buluşmaları önemli bir etkinlikler dizisi olarak karşımıza çıkıyor.
2017 - 2018 etkinlik sezonunda bu işbirliği ile 6 etkinlik planlandı.
İlk etkinlik "Bir Muhabbet Kuşu: Postmodern Gölgeler Işığında Zeki Müren" başlıklı söyleşiyle başladı. Ağırlıklı olarak akademisyenlerin ve araştırmacıların konuk olacağı "Tarih Buluşmaları" kapsamında diğer etkinlikler şunlar:
"9 Ocak Salı günü 'İşçilerin Sınıf Olma Tarihi', 6 Şubat Salı günü 'Türkiye ve Bursa'da Futbol Tarihi', 6 Mart Salı günü 'Kadın Hareketinin Saklı Tarihi', 7 Mayıs Pazartesi günü 'Osmanlı'dan Günümüze Darbelerin Tarihi' ve 8 Mayıs Salı günü de 'Türkiye'de Mizah ve Muhalefet'."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.