Hava Durumu

İsmet Büyükataman'ın sözleri

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2017 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2017 09:03

İsmet Büyükataman, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili. Büyükataman partisinin bayramlaşma töreninde bir konuşma yaptı. Bu konuşmadan sizlere bazı bölümler aktarmak istiyorum.


Büyükataman bakın neler dedi:
"15 Temmuz'da devlet yıkımdan kurtarılmıştır. Millet işgalden mahfuz tutulmuştur.

Devlet; milletin namusuna emanet edilmiş yaşayan, milli hafızayı taşıyan, milli haysiyeti savunan şuur, gurur ve ruhtur. Hainler bunu anlayamaz.
15 Temmuz'u basamak yaparak, 16 Nisan'ı bahane ederek yeni devlet, yeni kurucu amacında olan varsa, aklını başına, ayağını da denk almalıdır.
Türk devletinin yenisi, eskisi olmaz. Milli Mücadele'yi 15 Temmuz'la kıyaslamak, fırsattan istifade Türkiye'yi budamak ihanettir. Kötü niyet sahipleri karşılarında MHP'yi bulacaktır. Yeni devlet kuruyoruz lafı FETÖ'ye uzatılmış zeytin dalıdır."
Evet, Büyükataman önemli sözler söylemiş.

•Sivas Kongresi'nin önemi

Sivas Kongresi'nin dün yıldönümüydü. Bu kongre Cumhuriyetimizin kuruluşuna zemin teşkil eden bir kongredir.
Sivas Kongresi, 4 Eylül 1919 - 11 Eylül 1919 tarihleri arasında gerçekleşen ulusal kongredir. Mustafa Kemal'in Amasya Genelgesi'ni açıkladıktan sonra bir çağrı üzerine işgale uğrayan Türk topraklarını kurtarmak ve Türk milletinin bağımsızlığını sağlamak için çareler aramak amacıyla seçilmiş ulus temsilcilerinin Sivas'ta bir araya gelmesiyle, hayata geçmiştir.


Sivas Kongresi'nde alınan kararlar, daha önce gerçekleştirilen Erzurum Kongresi kararlarını genişleterek tüm ulusu kapsar bir nitelik kazandırmış ve yeni bir Türk Devleti'nin kuruluşuna temel olmuştur. Kongrede şu kararlar alınır:
"Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür; parçalanamaz.
Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet top- yekûn kendisini savunacak ve direnecektir.
İstanbul Hükümeti, harici bir baskı karşısında memleketimizin herhangi bir parçasını terk mecburiyetinde kalırsa, vatanın bağımsızlığını ve bütünlüğünü temin edecek her türlü tedbir ve karar alınmıştır.
Kuvay-ı Milliye'yi tek kuvvet tanımak ve milli iradeyi hakim kılmak temel esastır.
Manda ve himaye kabul edilemez."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.