Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsmet İnönü, Mudanya'da anıldı

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2019 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2019 08:00

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temelleri Mudanya Mütarekesi ile atıldı. Bunda da başarılı devlet adamı İsmet İnönü'nün önemli payı vardı.
İsmet İnönü vefatının 46'ncı yıldönümünde Mudanya'daki anıtı önünde anıldı. Anma töreni, Mütareke Meydanı'ndaki İnönü Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
İnönü'yü anma programına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, CHP ilçe örgütü ve Mudanyalılar katıldı.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz şunları söyledi:
"'İktidarda değil, itibarda kalmak önemlidir' diyerek dünya tarihinde örneğine rastlanmayan bir şekilde ülkemizi tek partili dönemden çok partili döneme taşıyan milli mücadele kahramanı İsmet İnönü'nün aramızdan ayrılışının 46. yılındayız.
İsmet Paşa bir asker olarak oturduğu masadan Lozan'da Türkiye'yi temsil edecek bir diplomat olarak kalkmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin tüm kurucu kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum."

BUÜ'YE KALP NAKLİ İZNİ

BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, böbrek, karaciğer, kornea ve kemik iliği naklinde Güney Marmara'nın en büyük ve en donanımlı hastanelerinden birisi.
Şimdi bu değerli hastanemiz çok önemli bir adım atarak, Sağlık Bakanlığı'ndan kalp nakli yapmak için de gerekli izinleri aldı. Güney Marmara Bölgesi'nin önde gelen nakil merkezlerinden birisi olan BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, 2020 yılı itibariyle kalp nakilleri yapmaya başlayacak.
Gelişme hakkında detaylı bir açıklama yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, hastanenin kalp nakli ile ilgili gerekli donanımı sağladığı ve ameliyat ekibinin gerekli eğitimi alarak yeterli deneyimi kazandığının belirlendiğini söyledi.
Alınan son izinle birlikte tam bir organ nakil merkezi hüviyetine büründüklerini vurgulayan Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya; "Fakülte ve hastane yönetimi olarak çok gururluyuz. Uzun süredir yaptığımız çalışmalar nihayet sonuçlandı. Böbrek nakli, karaciğer nakli, kornea nakli ve kemik iliği naklinin yanında Güney Marmara Bölgesi'ne hizmet etmek için Kalp Nakli Ruhsatı'nı da almayı başardık. 2020 yılından itibaren bölgemizde kalp nakli bekleyen hastalarımızın artık başka bir merkeze veya hastaneye gitmesine gerek kalmadı. İnşallah kalp bağışlarının yapılmasıyla birlikte biz de nakillere başlayacağız" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.