Hava Durumu

İsmet Karaca ile sanal toplantı

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2020 08:02

Korona yüzünden sanal toplantılar devam ediyor. Dün de CHP'nin il başkanı İsmet Karaca ile sanal ortamda buluştuk. CHP bu toplantıları küçük odak grupları üzerinden yürütüyor. Hal böyle olunca kalabalık gruptaki birbirimizin sözünü kesmeden iletişim kurabiliyoruz.

İsmet Karaca, 55 gündür CHP İl Başkanlığı görevini sürdürüyor. Onun kısmetine göreve geldikten kısa bir süre sonra Korona virüs gündeme oturdu ve oturmaya devam ediyor.

Dolayısıyla herkes için geçerli olan bilmediğimiz, ilk kez karşılaştığımız, bir kriz yönetiminin içinde kaldık. İsmet Karaca da kaldı.

Kendisi ile söyleştiğimizde kısaca şunları söyledi:

"55 gündür görevimin başındayım. Dönemin yarısı Korona salgını ile geçti ve geçiyor. Göreve gelir gelmez parti içi bütünleşme konusunda adımlar attık. Artık, kongre ve rekabeti geride bıraktık. CHP için herkesle kucaklaşıyoruz. Herkese aynı mesafedeyiz. Başından beri saha içinde siyaset yaptım ve yapmaya devam edeceğim.

Kentimizin kronik sorunları konusunda çalışmalar yapıyoruz ve bunları kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu kriz de ortaya çıkarmıştır ki, sağlık konusunda önemli eksiklerimiz var. 18 yıldır iktidarda olan bir partinin çözmesi gereken ama birtürlü çözülmeyen sorunlar bunlar. Ayrıca ulaşım ayrı bir kronik sorunumuz. 400 gün yazan tabelanın hala önünden geçiyoruz. 400 gün doldu.

Bu dönemler işyeri sahipleri ile ilgili durum tespiti yapıp, onların yaşadığı sorunları tespit edeceğiz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde, su konusunda ciddi indirimler yapıldı. Bursa bu noktada duruyor."

BÜYÜKŞEHİR KENDİ MASKESİNİ ÜRETİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi kendi bünyesinde maske üretimine başladı. Bilindiği gibi BBŞB'nin bünyesindeki BUSMEK kurulan tesiste, günlük 10 bin kapasiteli maske üretimine start verdi.

Aynı zamanda cerrahi müdahale önlüğünün de imal edildiği atölyeden çıkan ürünleri öncelikle kendi ihtiyaçları için kullanacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kapasitenin artmasıyla birlikte diğer kurum ya da kişilere de maske desteğinde bulunabileceklerini söyledi.

BUSMEK koordinasyonunda planlanan Büyükşehir Belediyesi Önlük ve Maske Üretim Atölyesi, faaliyetine başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atıcılar Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Ambulansla Nakil Hizmet Binası'nın ikinci katında oluşturulan tesisi gezdi.

Genel Sekreter Ulaş Akhan'ın da eşlik ettiği ziyarette, BUSMEK Genel Koordinatörü Eyüp Arda'dan atölyenin işleyişi hakkında bilgiler alındı.

Atölyede çift vardiyada 26 kişinin görev yaptığı tesiste banttan çıkan ürünleri de Başkan Aktaş inceledi.

Bu güzel bir haber. Kutluyorum, kolaylıklar diliyorum. Burada yerel yönetimlerin esnek fonksiyonelliğinin ne kadar önemli olduğu da görülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.