Hava Durumu

İstanbul Ekonomi Zirvesi ve Yeşil Ekonomi

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2021 08:03

İstanbul Ekonomi Zirvesi, Çırağan Kempinski Otel'de düzenlendi. "Yeşil Ekonomi" mottosuyla düzenlenen 5. İstanbul Ekonomi Zirvesi'ne Bursa'dan katılan iki isim vardı. Zirveye Bursa'dan DOSAB YK Başkanı ve TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel ( Zirve Başkan Yardımcısı) ve BURKON sahibi Hasan Eker katıldı.

Zirve başkanlığını 59. ve 60. Hükümetlerde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı görevini üstlenen Kürşat Tüzmen yürüttü.

Bilindiği gibi gelecek kuşaklara bırakacağımız en büyük miras, temiz bir çevre, temiz bir hava ve temiz su bırakmak olacak. Ama özünde bu bir miras da değil. Bu bizden önceki kuşaklardan aldığımız bir emanet. Bu emaneti en temiz şekliyle bizden sonrakilere emanet edeceğiz. Çevrecilik, sürdürülebilirlik konusu dilimizde pelesenk oldu. Ama bunun gerçekleşmesi noktasında atılması gereken adımları hem bireysel olarak, hem de kurumsal olarak bir türlü atamıyoruz.

Kuşkusuz bunu gerçekleştirmek için herkesin samimi olması ve gerçekten inanması gerekir. Özellikle aile içinde başlayan, elektrik ve suyu tasarruflu kullanma; atıkların ayrıştırılması gibi konularda bizim çocuklarımıza ve torunlarımıza örnek olmamız gerekiyor.

Burada en büyük sorumluluk kamuda, denetim ve cezalar uygulanması palyatif bir çözüm. Denetim ve cezalardan önce bu konuyu içselleştirmek, farkındalığını yaratmamız gerekiyor. Bilindiği gibi ülkemiz yeşil ekonomide BM rakamlarına göre 54. sırada bulunuyor.

*****

TÜRSAB'A ÖDÜL

Bu arada bu zirvede TÜRSAB'a "Sürdürülebilir Turizm Ödülü" verildi. Bu ödülü

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya adına, TÜRSAB YK Üyesi ve Saymanı Hasan Eker aldı. Eker bu konuda şunları söyledi:

"TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB adına ödülü almaktan gurur duydum. Yeşil ekonomi, çevresel riskleri ve ekonomik kıtlıkları azaltarak, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen bir ekonomi yöntemi.

Yeşil ekonomide ekonominin sadece verimli değil adil de olması gerekiyor. Turizmin hammaddesi çevre ve doğa.

Bugün mesleğimiz ve ülkemiz için çok önemli olan bu hedef, İstanbul Ekonomi Zirvesinde, çok güzel ortaya kondu. Biz de TÜRSAB olarak bu önemli hedefin bir parçası olmaktan çok mutluyuz. Katkı koyan tüm paydaşlara çok teşekkür ediyoruz."

*****

SON SÖZ

Ülkemiz bu noktada 54. sırada. Acaba ülke içindeki illerin bu konuda yapılmış bir sıralaması var mı? Eğer varsa ülkemizin sanayi ve ihracat alanında önemli merkezlerinden biri olan Bursa bu sıralamada kaçıncı?.

*****

HASAN KAYA'YI KAYBETTİK

Bursaspor ile adı özdeşleşmiş isimlerden biri de masör Hasan Kaya'ydı. Uzun yıllar Bursaspor'a hizmet verdi. Aynı zamanda da Bursa'da varlıklı birçok ailenin sağlık sorunlarında başvurduğu ve güvendiği bir isimdi. Kendisi Bursaspor'un efsanelerinden biriydi.

Evet, Bursaspor'un emektar masörlerinden Hasan Kaya vefat etti.
Yeşil-beyazlı kulübe yıllarca masör olarak hizmet eden Hasan Kaya aynı zamanda; kulüpte daha önce masörlük yapan Fehamettin Kaya ile şu an A Takımda masörlük yapan Aykan Kaya'nın da babasıydı.

Hasan Kaya'nın cenazesi dün öğle vakti Teleferik Akçağlayan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Bursamıza, Bursasporumuza ve Kaya Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

*****

NALAN FİDAN DSÖ DANIŞMA KURULUNDA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Alinur Aktaş geçenlerde DSÖ Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Politik Komisyonu üyeliğine seçilmişti.

Şimdi de yine Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Nalan Fidan beş gün önce yapılan DSÖ konferansında DSÖ Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Danışma Kurulu Üyeliğine seçildi. Nalan Fidan 2005-2008 yılları arasında da bu görevi sürdürmüştü.

Nalan Fidan'ı kutluyor, başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.