Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul seçiminde kalem savaşları

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2019 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2019 08:11

Bir süredir İstanbul ile yatıp, onunla kalkıyorduk. Sonunda seçim bitti ve Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu, beklenmedik bir fark ile kazandı. İstanbul'a hayırlı olsun.
Bu seçim sürecinde partilerin İstanbul teşkilatlarının dışında ülke çapındaki tüm teşkilatları çeşitli rol ve görevler aldı. CHP Bursa teşkilatı da aktif görev alan teşkilatlardan biriydi.
Her şey 6 Mayıs 2019'da, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının YSK kararıyla geri alınmasıyla başladı. 17 Nisan'da mazbatasını alan İmamoğlu'nun mazbatası, 6 Mayıs'ta geri alınınca CHP genel merkezi bir start verdi. Bu olayın bir gün sonrası CHP parti örgütünden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı tüm il başkanlarını aradı. Bu arada da Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş'u da aradı. Daha sonra süreç başladı.
Bursa özelinde de il ve ilçe teşkilatları, milletvekilleri İstanbul'daki çeşitli noktalarda görevlendirildi. CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş son iki gün, CHP Bursa Milletvekli Yüksel Özkan ile birlikte Bayrampaşa'da görevdeydi.
Bu arada Bursa ve Güney Marmara organizasyonu için CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç görevlendirilmişti. Anaç, Bursa'dan 60 otobüs ile yürütülen süreci ve diğer organizasyonları yönetti. Sonuçta 31 bin 180 sandık tek tek kontrol edildi.


Akkuş, ortamın içine girdiğinizde CHP'nin ağırlığını ve heyecanını net olarak görüyordunuz, bu da sizi motive ediyordu, diyor.
Seçim sürecinde sandıklarda görevli ve gönüllü insanların birbiri tanıması için bir parola belirlendi. Bu parola bütün partiler için birer kalemdi. Burada CHP'liler göğüslerinde kırmızı, İYİ Partililer bir ton açık kırmızı kalem taşırken; AK Partililer'de turuncu kalem taşıdılar.
Bu seçim bir bağlamda kalemlerin savaşıydı.
Evet, tarihi İstanbul seçimlerinde CHP Bursa örgütü çok ciddi ve yoğun bir emek harcadı ve çalışma yaptı. Bu çalışma bir bütünlük ve tek merkezi yönetimle yürütüldü.
Bu çalışma görülen heyecan ve yaratılan sinerji Bursa özelindeki 31 Mart seçimlerinde CHP Bursa içinde yaratılamadı. O seçimde herkesin bildiği gibi aday ve teşkilat ayrı tellerden çalıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.