Hava Durumu

İstanbul’u geçerken (!)

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2016 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 07:49
Bursa ekonomik bağlamda adeta İstanbul’un takipçisi. İstanbul’dan sonra en fazla ihracatı biz yapıyoruz. 
Şimdi ise İstanbul’u geçmeyi planlıyoruz. Sağ olsun bu kenti yönetenlerin planlı(!), koordineli (!) çalışmaları ile trafik açısından Bursa, İstanbul’dan daha beter bir kent olma yolunda adım adım ilerliyor. 
Her gün trafiğe çıktığınızda gideceğiniz yere başka bir güzergahtan gitmek zorunda kalıyorsunuz. İş saatlerinde İstanbul-Bursa girişi Arkas ile Birmot arasını tam 40 dakikada geçen, aman iyi iş yaptım, diyor. 
Evinize çabuk gitmek için otobana giriyorsunuz. Orası şehir içi gibi adım adım ilerliyor. 
Fatih Sultan Mehmet’ten Beşevler’e evinize gideceksiniz tam dönüşe geliyorsunuz, yol kapatılmış.
Dostlar bu kentin trafiğinden sorumlu veya trafikle ilgili olan Karayollları’ndan, Emniyet’ine, oradan Büyükşehir Belediyesi’ne kadar isteyen istediği yeri kazıp, trafiği kapatabiliyor mu? Hiç mi koordinasyon yoktur?
Siyasi her türlü mesajın atıldığı, kandilinden, bayramına kadar her gün bir mesajın geldiği yerel yönetimlerden Fatih Sultan Mehmet’ten, Beşevler’e geçişin kapandığına dair mesaj atmak bu kadar zor mudur? İcraatlarınızın yerine arada bir billboardları bu uyarılar için neden kullanmazsınız? Fatih Sultan Mehmet Bulvarı girişine bir uyarı levhası koymayı akıl etmek için Einstein mi olmak gerekir?
Yolunuz açık olsun.

Ruhi Su Dostlar Korosu


Ruhi Su Dostlar Korosu katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Konser Nilüfer Belediyesi’nin katkıda bulunduğu, Eğitim Sen Bursa Şubesi’nin organizasyonuyla, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryum’da, düzenlendi. 
Konsere  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Eğitim Sen MKYK Üyesi Ebru Yiğit, Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ilgın Ruhi Su, Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur, TMMOB çatısı altında bulunan pek çok oda başkanı ve davetli katıldı.  

BTSO ve Kimya Fuarı


Kimya sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar BTO’nun organizasyonunda 7. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı’nda buluştu.
BTSO üyeleri, Türkiye ve Avrasya’nın en geniş kapsamlı kimya platformu olan İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 7. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı’nı (Turkchem Chem Show Eurasia 2016) ziyaret etti. 
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran’ın da katıldığı fuarda, BTSO Kimya Sektör Konseyi Başkanı Cemal Tuna, 22. Meslek Komitesi Başkanı Kerim Sabuniş de yer aldı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.