Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalya'dan çok güzel haberler

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2018 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2018 07:45

İtalya Forli şehrinde her yıl Expo Art İtalya Forli Sanat Fuarı düzenlenmekte. Bu fuarda ülkemizi ve şehrimizi temsil eden 18 Bursalı sanatçının eserleri bu yıl da sergilendi.
16-18 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenen bu sanat fuarı dünyanın her yerinden gelen galeri , koleksiyonerler ve sanatçıların buluştuğu önemli fuarlardan biri.
Sergi sonunda yapılan değrelendirmede Bursalı sanatçılarımızdan dört tanesi ödüle layık görüldü. Cam sanatçısı Nihan Ertürk gümüş madalya , ressam Zeynep Topuz bronz madalya, ressam Esin Saydam bronz madalya ve seramik - cam sanatçısı Huri Aykut Ülker de "En yaratıcı Orijinal Eser Ödülü" aldılar.
Bu sergiye katılan Bursalı sanatçılarımız şunlardı:
"Açelya Duran Toprak, Beşir Sarpça, Çiğdem Karayel, Meryem Uzunoğlu, Sezin Türk Kaya, Banu Biçen, Meral Tekcan, İpek Candaş, Esin Saydam, Betül Soy, Rıdvan Özgür, Güldem Üçok, Ayla Kök, Zeynep Topuz, Gonca Erim, Nihan Ertürk, Özlem Caymaz Başköy, Huri Aykut Ülker."

Tirilye'nin geleceği ve çalıştay

Mudanya'nın tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan yerleşimlerinden biri olan Tirilye'nin geleceği ve Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı Çalışması kapsamında izlenecek yol haritası, 15 Nisan Tirilye Çalıştayı ile masaya yatırılacak.
Tirilye'nin gelecekteki yapılaşmasını, imar kararlarını, koruma kararlarını yeniden ele alıp daha güzel bir Tirilye için çalıştıklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bu konuda şunları söyledi:
"İmar planının ilk aşaması bitti. Tirilye ile ilgili veriler toplandı. Bunun için de binaların sayıları, yıkılmış olan binalar, mevcut binaların durumları, kullanım şekilleri toplanıp haritalandı. Gelecekte nasıl bir Tirilye görmek istiyorsak kararlarını vermeye başlayacağız. Bütün Tirilyelilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşarak Tirilye İmar Planı'nın kararlarını beraber vermeye başlayacağımız bir çalıştay yapıyoruz" dedi.

'Huzurlu Eller' sergisi

Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi'nde düzenlenen taş ve ahşap boyama atölyesine katılan huzurevi sakinleri, birbirinden güzel çalışmalar yaptı. Atölyede yapılan çalışmalar 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası kapsamında Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu'nda izlenime açıldı.
"Huzurlu Eller" adı verilen serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ile Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu da katıldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.