Hava Durumu

İYİ Kalkınma Kongresi

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2021 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2021 07:59

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı'nca yapılan bir çalışma kapsamında dört kongre düzenleniyor. Bu kongrelerin temaları "Yoksulluk, kapsayıcılık ve istihdam", "Türk ekonomisi ve krizden çıkış", "Sürdürülebilir yeşil kalkınma"ve "Kalkınma altyapısı değer zinciri" üzerine.

Bu kongrelerin ardından hazırlanacak "Ekonomi ve Kalkınma Programı"ise 4 Haziran 2022'de kamuoyuyla paylaşılacak.

Program kapsamında ilk kongre Cuma günü İstanbul Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Eşitlenen Türkiye" sloganıyla "Yoksulluk, kapsayıcılık ve istihdam" konularında gerçekleştirildi.

İkinci kongreyi "İstikrarlı Türkiye" sloganıyla, "Türk ekonomisi ve krizden çıkış" başlığıyla 21 Ocak 2022'de gerçekleştirecek İYİ Parti, orada makroekonomik istikrar ve para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık, kamu maliyesi, maliye politikası ve kayıt dışıyla mücadele konularını ele alacak.

18 Mart 2022'de "Sürdürülebilir yeşil kalkınma" ve 13 Mayıs 2022'de "Kalkınma altyapısı değer zinciri" konularında kongreler yapılacak.

YOKSULLUK, KAPSAYICILIK VE İSTİHDAM

Cuma günü İstanbul'da İYİ Parti ilk kongresini düzenledi. İYİ Kalkınma Kongresi'nde "Yoksulluk, kapsayıcılık ve istihdam"konuları uzmanlarca masaya yatırıldı.

İYİ Kalkınma Kongresi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşması ile başladı. Meral Akşener'in konuşmasının ardından İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özlale "İYİ Parti Yoksulluk" sunumunu yaptı.

Ardından düzenlenen "Yoksulluk" panelinde Mansur Yavaş, Hacer Foggo ve Prof.Dr.Öner Güçavdı görüşlerini paylaştı.

Öğleden sonra "İYİ Parti Kapsayıcılık" sunumunu yine Prof.Dr.Ümit Özlale sundu.

Kapsayıcılık panelinde ise Ekrem İmamoğlu, Dr.Murat Kubilay ve Nur Ger bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

"İYİ Parti İstihdam" sunumu ise Buğra Kavuncu tarafından yapıldı.

"İstihdam" panelinde ise Prof.Bilge Yılmaz ile Prof.Dr. Ufuk Akçiğit konuştu.

BURSA'DAN KİMLER VARDI?

Bu toplantıya katılanlar arasında Bursa'dan Bursa İYİ Parti Milletvekilleri Prof.Dr.İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Kamil Erozan ile Hasan Toktaş, Hasan Eker, Sami Bilge, Emin Nallar Özgür Şimşek ve Müberra Çakır gibi isimler vardı.

AKŞENER NE DEDİ?

Kongrede konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener özetle toplantıda şunları söyledi:

"Tarihimizde eşi benzeri olmayan, bu süreçte, olan, devletimizin itibarına, milletimizin huzuruna memleketimizin kaynaklarına oluyor. Köklü kurumlarımız, liyakatsiz kadroların elinde zarar görüyor. İşte o nedenle, bizler, bugün burada, bu düzene, dur demek için, ülkemize kader diye biçilen, bu vasatlığı değiştirmek için, yoksullukta değil, zenginlikte eşitlenen, mutlu, huzurlu ve bereketli bir Türkiye hayalimizi, gerçekleştirmek için, önemli bir adım atıyoruz.

Türkiye, bereketli topraklara sahip, büyük bir ülke. Türkiye, imkanları olan, kaynakları olan, zengin bir ülke. Türkiye, çok büyük potansiyeli olan, güçlü bir ülke. Emin olun, ülkemizin, çözülemeyecek hiçbir sorunu yok.

Sorunlarımızı çözmek için, ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Tek eksiğimiz, çözüm için irade koyacak, liyakatli bir siyasi iktidar. Mesela biz, İYİ Parti iktidarında, kur ve faiz problemini, doğru bir para ve maliye politikasıyla, en hızlı şekilde çözeriz. Mesela biz, İYİ Parti iktidarında; makroekonomik istikrarı, en geç, 1 buçuk yıl içerisinde sağlarız.

Mesela biz, İYİ Parti iktidarında, doğru bir tarım politikasıyla, enflasyonu süratle önce tek haneye, sonrasında ise, yüzde 5 seviyesine getiririz. İnanın, bunların hiçbiri zor değil."

SON SÖZ

Burada ilginç veya bir başka deyişle alışık olunmayan bir şey var. Genelde siyasi partiler programlarını açıklarlar. Ama burada farklı olan konu bir alandaki yapacakları için periyodik gerçek toplantılar düzenleyip, oradan ortaya çıkacak çıktıların üzerinden bir söylemde bulunmak. Ve bunu bir program haline getirmek.

Birilerinin yazdığı program yerine, bir alanda birkaç aklın ortaya koyduğu söylemler. Bu söylemler ne oranda hayata geçirilir. Onu bilemem ama bilimsel bir yaklaşım söz konusu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.