Hava Durumu

İyi ki doğdun BURKON

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2021 08:03

Hasan Eker, Bursa iş ve sanayi dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Bursa kökenli bir ailenin çocuğu olarak 1972 yılında doğar. Ailesi babasının kuruduğu tekstil işi ile uğraşmaktadır. O tekstili tercih etmez. Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi'ni bitirir.

Okuldan Kongre Turizmi hocasının yanında İstanbul'da Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi'ne stajyer olarak katılır. Bu konu onun ilgisini çeker.

Okulu bitirdikten sonra ilk iş deneyimini Plaza Turizm'de yaşar. Orada 3 yıl kadar çalışır. Kongre departmanı sorumluluğunu üstlenir. Oradan ayrılmadan bir yıl önce ayrılıp, işini kuracağını belirtir.

2000 yılında şirketini kurar. Şirketi ilk kurduğunda yaşadığı zorlukları dile getirdiğinde Prof.Dr.Hikmet Özçetin hoca ona şu nasihatı verir:

"İş hayatında geri vites yoktur. Yılmamak lazım"

İki yıl sonra kendi işyerini alır. İşe ilk başladığında daha önce çalıştığı yerde yapılan kongrelerin dışındaki alanlarda kongre yapmak için girişimde bulunur.

Şirketin ilk haftası Uludağ Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalından bir faks gelir. Kongre düzenlemek istemektedirler. Anabilim dalı başkanı Prof.Dr.Şükran Tunalı hoca, Hasan Eker'e şöyle der:

"Derneğimiz yeni kuruldu. Bu ilk kongremiz olacak. O nedenle gerekirse Ulucami'de mendil bile açabiliriz."

Hasan Eker'de Şükran Hoca'nın bu samimi söylemine şu yanıtı verir:

"Hocam bu hem sizin, hem de bizim ilk kongremiz olacak. Gerekirse orada mendil de açarız."

Böylece BURKON alnının akıyla ilk kongresini hayata geçirmiş olur.

HASAN EKER NE DİYOR?

Hasan Eker, BURKON'un yolculuğunu şöyle özetler:

"İlk kongremiz sonrası diğer bilim dallarında da kongreler yapmaya başladık. Süreç içinde kongrelerimiz önce ulusal, sonra uluslararası düzeye taşınmaya başladı. Bursa'daki kongreler için ağırlıklı olarak Uludağ'daki otelleri kullandık.

Uludağ ve Bursa turizmine katkılarımız oldu. Bursa'ya kongre amaçlı gelen turist sayısını 5000'e kadar çıkardık. Yurtdışından değerli hocalar getirttik.

2009 yılından sonra ulusal kongrelerimiz artmaya başladı. Bursa dışında İstanbul'da İzmir'de ve Antalya'da kongreler düzenlemeye başladık. Onlar da başarılı oldu.

Bu arada çeşitli ilginç anılarımız da oldu. Bunlardan birini hiç unutmuyorum. Bir kanser ile ilgili kongreye Amerika'dan Prof.Dr.Atilla Soran hocayı getirmiştik.

O Amerika'ya döndükten sonra sabah akademik toplantıda öğrencilerine önce Midnight Express filmini seyrettirmiş. Sonra bunu bir Türk'e gösterdiğinizde size Türkiye'nin böyle olmadığını söyleyecek dedikten sonra kendisi Türkiye'de çektiği fotoğraflardan ülkemizi anlatan bir sunu yapıp, yeniden o filmi izlettirmiş. Sonrasında bana da Türkiye bu filmdeki gibi derseniz ben de sinirlenirim, demiş. Geceyarısı ekspresi filmini göstermiş.

Biz BURKON Ailesi olarak uzmanlaştığımız kongre turizmi alanında işimizi iyi ve doğru yaparak ülkemiz turizmine katkı koymaya devam ediyoruz. Bu vesile ile BURKON'u yaratan ve BURKON'da imzası olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. "

SON SÖZ

Evet, BURKON bugüne kadar 300'ü aşkın ulusla ve uluslararası kongreye imza attı. 2000 yılında 3 kişi ile başladığı yolculuğu 35 kişi ile devam ediyor. Aynı zamanda IATA(Uluslararası Havayolu Birliği) üyesi konumunda.

Ayrıca kardeş şirketi Network Fuarcılık ile kentimizde fuarcılık alanına yeni boyutlar getirmeye çalışıyor.

Hasan Eker, ayrıca TURSAB YK üyeliği, BTSO Meclis Üyeliği, SKAL Kulüp Üyeliği ve MPI (Uluslararası Toplantı Profesyonelleri Birliği) Türkiye yönetim kurulu üyeliği yapıyor.

Ülkemizde yeni kurulan şirketlerin yüzde 80'inin ilk beş yılda kapandığına bakarsak, BURKON'un 21 yıllık yolculuğunun değeri de ortaya çıkıyor.

Evet, ben Hasan Eker nezninde BURKON Ailesi'nin yeni yaşını kutluyorum.

Nice sağlıklı yılları olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.