Hava Durumu

İyi ki doğdun eğitimin yıldızı

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2018 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2018 07:40

Ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi bundan 23 yıl önce bugün kentimizde çağdaş eğitime gönül vermiş 23 kişi tarafından Bursa'da kuruldu.
Bugün ÇEK, 2 bine yaklaşan üye sayısı ile tüzükleri gereği hiçbir üyenin kâr payı almadığı bir yapı içinde çalışmalarını sürdürüyor.
Bu bağlamda, hayata geçirdiği eğitim kurumlarında yaratılan kaynaklarla ağırlıklı olarak lisesi olmayan Bursa dağ köylerindeki kızlarımızı gönüllü olarak barındıran, okutan, tüm ihtiyaçlarını karşılayan ve onları üniversiteye hazırlayan eğitim kooperatifçiliğinin ve özellikle de sosyal kooperatifçilik alanının doğru ve başarılı bir modeli olmaya devam ediyor.
Bir anaokulu, bir ilköğretim okulu, bir Anadolu ve fen lisesi, bir yüksek öğrenim öğrenci yurdu ve bir de dağ köylerindeki kızlarımıza gönüllü hizmet verdiği ortaöğretim yurdu ile kentimiz ve ülkemiz eğitimine katkı koyuyor.
Ayrıca, geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de ihtiyacı olan köylere destek oluyor.
Geçtiğimiz aylarda Ankara'da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen "Sosyal Kooperatifçilik Arama Toplantısı"nda gerek bakanlık, gerekse katılımcıların övgüsünü aldı.
Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar 23. yaşları ile ilgili olarak özetle şunları söylüyor:
"Köklü bir geçmişle gelecek nesilleri yetiştirmek, geleceğe yön vermek, ilklere imza atmak için Cumhuriyet değerlerinin, demokrasinin, eğitimde fırsat eşitliğinin, insan onuruna saygının egemen olacağı bir Türkiye hedefiyle bir araya geldik.
'Anaokulundan Üniversiteye' hedefiyle çıktığımız yolda, hizmete açtığımız eğitim kurumlarında -okullar ve yurtlar- ekonomik olanaktan yoksun binlerce öğrenciye eğitim olanağı sağladık, düşünsel ve yaşamsal anlamda çağdaşlık yolunda nasıl bir eğitim olabileceğini gösterdik. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Çağdaş Eğitim Kooperatifi, sizlerle birlikte, dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller' yetiştirmek amacıyla aydınlığa doğru olan yürüyüşünü kararlılıkla sürdürecektir."

Festival yazıma bir eleştiri
Pazartesi günkü yazımda Bursa Festivali'nden söz etmiş, festivalle ilgili çeşitli kişi ve kuruluşlara teşekkür etmiştim.
Bu yazımla ilgili olarak bir okurumuzdan eleştiri aldım. O eleştirisinde, festival bütçelerinin küçüldüğünü, etkinliklerin yapıldığı Açıkhava'nın bakımsız olduğunu, festivali izlemeden festivalle ilgili yorum yapmanın, rahmetli Uğur Mumcu'nun sözüyle bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmak olduğunu yazmış.
Öncelikle yazımı okuduğu için teşekkür ediyorum. 43 yıllık meslek hayatımın son 30 yılında, Bursa Festivali'nin nerede ise tamamındaki etkinliklerin büyük bölümünü izledim, Son festivalde, Açıkhavadaki, Merinos'taki etkinliklerini ve sergilerini de izledim.
Sadece bir söz ile bu festivalin tamamen iptalinin olabileceği bir durumda, bu festivalin 57 yıldır sürdürülmesi, Bursa'ya bir opera, bir bale gelmesi, festivali organize eden BKSTV'nın gönüllü yönetim kurulu üyelerinin gayretleri ile belediyenin katkısı kadar bir katkının sponsorlardan sağlanmış olması bana göre önemli bir başarıdır.
Ben olaya bu gözlükle bakıyorum. Sizin de görüşlerinize saygı duyuyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.