Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İznik Roma Tiyatrosu ve Büyükşehir

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2017 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2017 08:55

Bursa'da önemli bir tarihi eser gün yüzüne çıkartılıyor. Bursa Büyükşehir'in devreye girmesiyle İznik Roma Tiyatrosu'nda sınırlı günlerde yapılan kazı çalışmaları tüm yıla yayıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sur imalatlarında kullanılmak üzere tiyatrodan sökülen taşların aynı ocaklardan alınıp, orijinal ölçülerinde kesilerek yerine konacağını belirtti. Başkan Altepe amaçlarının, 2 bin yıl öncesinin ambiyansını oluşturmak olduğunu da sözlerine ekledi.


Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinin ardından önemli bir motivasyon kazanan Bursa Büyükşehir Belediyesi rotayı İznik'e çevirdi. Burada göl içindeki batık bazilikanın sualtı müzesine dönüştürülmesi, çini fırınları, Abdülvahap Tepesi, hanlar ve medreselerle, surların gün yüzüne çıkarılması gibi birçok projenin startı verildi.
Özellikle bu noktada Roma Tiyatrosu büyük önem taşıyor. 1964 - 1980 arasında İstanbul Üniversitesi tarafından, 1980 - 2006 arasında Arkeolog Bedri Yalman tarafından yapılan kazı çalışmaları şimdi Büyükşehir ile hız kazandı.
Büyük bir sabır işi olan bu çalışmalarda emeği geçenlere kolaylıklar diliyorum.

•Cevat Diniz toprağa verildi

Bursa iş dünyasının ve sosyal yaşantısının tanınmış ailelerinden Diniz Ailesi'nden Cevat Diniz aramızdan ayrıldı.
Cevat Diniz bugün Bursa Organize Sanayi Bölgesi camiinde kılınan cenaze namazı ardından toprağa verildi.
Diniz Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

•SAYP'de ilk meyve alındı

Savunma Sanayiine Araştırmacı Yetiştirme Programı kapsamında yapılan protokol ilk meyvesini verdi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencisi Saffet Vatansever'in araştırmacı olarak yer aldığı ve ASELSAN Araştırma Merkezi ile ortak yürütülen "Sayısal videolar üzerinden adli kanıt toplama ve kimlik tespitine yönelik yazılım projesi", Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca onaylandı.


Anımsanacağı gibi Savunma Sanayii Müsteşarlığı, savunma sanayiinde çalışan 8 firma (HAVELSAN, TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, ERMAKSAN, FİGES, FNSS) ve Uludağ Üniversitesi arasında bir protokol imzalanmış ve Savunma Sanayiine Araştırmacı Yetiştirme Programı hayata geçirilmişti.
Yürütücülüğünü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Ahmet Emir Dirik'in yapacağı projenin bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.