Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İznik'te tarihi temizlik

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2020 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2020 07:58

İznik Belediyesi tarihi alanlardaki temizlik çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Antik Su Yolu, Ayasofya Orhan Camii, Dikilitaş, Merdivenli Kaya, Hespekli Mezar Odası, Berberkaya Lahdi, Koimesis Kilisesi ve Hagios Tryphonos Kilisesi'nde temizlik çalışmaları yapılmıştı.
Şimdi ise İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, tarafından İznik surlarında yüzeysel bitki temizlik çalışmaları başlatıldı.
İznik Belediyesi'nden Arkeolog Yasemin Özegemen ve İznik Müzesi kontrolünde İznik Belediyesi Park Bahçe İşleri tarafından sürdürülen çalışmalar, İznik surlarında restorasyon dışındaki alanlarda Yenişehir Kapı, Göl Kapı arasında yüzeysel temizlik çalışması kapsamında yapılıyor.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta şunları söyledi:
"Büyüklük bakımından Türkiye'nin ikinci büyük surları İznik surlarıdır. Bir taraftan surlarda restorasyon çalışması devam ederken diğer taraftan iki sur aralarını gezilebilir hale getirmek için yüzeysel çevre temizliğine önem veriyoruz. Çalışmalar aralıksız sürdürülecek "
Arkeolog Yasemin Özegemen de şu bilgileri verdi:
"Bithynia döneminde inşa edilmeye başlanan surlar, Roma ve Bizans dönemlerindeki yeni eklentilerle günümüzdeki şeklini almıştır. Deprem, hava şartları ve savaşlar sonrasında yıkılan ve tahrip olan İznik surları, iki sur aralarında yüzeysel temizlik çalışmalarına başladık. İznik'in çevresini beş kenarlı çokgen şekilde kuşatan surlar yaklaşık 4970 metre uzunluğundadır. Yükseklikleri 10-13 metre ararsında değişen surlarda, yuvarlak ve kare şeklinde 114 burcu ve dört ana kapısı mevcuttur. İstanbul, Lefke, Yenişehir kapıları halen ayakta olup, Göl Kapısı yoktur"

HAYRİ TÜRKYILMAZ VE 10 OCAK

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve eşi Gülbahar Türkyılmaz'ın konuğu olduk.
Mudanya Balık'ta gazeteci arkadaşlarla birlikteydik. Başkan Hayri Türkyılmaz eşi Gülbahar Türkyılmaz ile birlikte her masayı ayrı ayrı dolaşarak Çalışan Gazeteciler Günümüzü kutladı. Bu tür toplantılar arada bir de olsa bizleri bir araya getiriyor. Hayri Türkyılmaz ve eşi Gülbahar Türkyılmaz'a ev sahipliği için teşekkür ediyorum.

BEBKA TURİZM ÇALIŞTAYI

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajan-sı, kısa adıyla BEBKA, Bursa'ya katma değer katmaya çalışan projelere devam ediyor. BEBKA'nın şu anda gündemindeki projelerden biri de Bursa ve Turizm konusu. Konu ile ilgili olarak çeşitli bilimsel çalışmalar yaptıran BEBKA, şimdi de bazı odak toplantıları düzenliyor. Bu toplantılardan birisi de perşembe günü Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.