Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın, bereket ve nezaket

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2016 01:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2016 01:21
Yıllar önce 1987 yılında rahmetli Duygu Asena “Kadının Adı Yok” diye bir kitap yazmıştı. Kitap özelinde kadınların sorunlarına eğilen ve kadın-erkek eşitsizliği gibi konulara değinen bir kitaptı. Bu kitap mahkeme kararıyla 1988’de yasaklandı. Sonra yasak kalktı. Kadının Adı Yok, sonrasında Atıf Yılmaz filmi oldu.
Türkiye’de kadın olmak  boynunda namus yaftasıyla dolaşmak, kısıtlanmak, rahat gülememek, rahat ağlayamamak, düşüncelerini rahat ifade edememek, her zaman üzerinde gözlerin olması demektir.
Toplumun büyük kesimi tarafından kadın bir meta olarak görülür.



Böyle bir ortamda üreterek, istihdam yaratarak,ihracat yaparak ülke ekonomisine katma değer yaratan sınırlı da olsa kadınımız, erkek egemen toplumumuzda rol almaya, rol çalmaya çalışıyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
Bu toplantıda Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak için çabaladıklarını söyleyerek şöyle dedi:
“Türkiye’de kadın istihdamı yeterli değil. Ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak ve sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirebilmek için kadın girişimciler olarak daha çok çalışmalıyız ve ekonomik yapıdaki etkinliğimizi artırmalıyız. Çünkü kadının olduğu yerde bereket vardır, başarı vardır, nezaket vardır, huzur vardır ve medeniyet vardır.”

Su gerçeği

Dünya su kaynakları ciddi erozyona uğruyor ve 2025 yılında dünya genelinde 3 milyar insan su kıtlığı çekecek.
Dünya tarım alanlarının yüzde 70’i çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya. Dünyadaki toplam su tüketimin neredeyse yüzde 70’i sulama için kullanılıyor.  Dünyanın dörtte üçünün sularla kaplı olmasına rağmen, insanoğlu bu suların sadece yüzde 3’ünü kullanabiliyor.

CHP’den engelli paneli



CHP Bursa İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Engelsiz Yaşam Çalışma Masası, engelli  sorunlarına yönelik çalışmalarını “Engellilerin Sağlık Sorunlarına Bakış” paneli düzenliyor.
CHP Bursa milletvekilleri Dr. Ceyhun İrgil ve Erkan Aydın ile Türkiye Kas Hastalıkları Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’un panelist olarak yer alacağı program bugün saat 12.00’de Plaza 16’da gerçekleştiriliyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.