Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadına şiddete erkekçe bakış

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2018 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 08:22

İ letişim araçları geliştikçe ve çeşitlendikçe özellikle ülkemizdeki kadına şiddetin boyutları gözler önüne net biçimde serilmekte. Bu konuda en etkin STK'lardan biri de Mor Salkım Kadın ve Dayanışma Derneği. Bu dernek organizasyonu ve de DB Pozitif ve İlham Veren Konuşmalar (İVK) ile Sibel Bağcı Uzun Marka İletişimi işbirliğiyle cumartesi günü konu masaya yatırılıyor.
"Erkek Dili ile Şiddeti Konuşuyoruz" etkinliğinin ilginçliği konuşmacıların etkinliğin adından da anlaşılacağı gibi erkeklerden oluşması.
Cumartesi günü Almira Otel'de gerçekleştirilecek etkinlikte alanında uzman 7 konuşmacı ile 3 farklı oturumun hayata geçecek.
Bu etkinliğin moderatörlüğünü Sibel Bağcı Uzun üstleniyor. Etkinlik 3 oturumdan oluşuyor "Bırak Tadımız Kaçsın!" sloganıyla duyurulan oturumda Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Uğur Batı ve Psikolog Ferhat Aydın yer alıyor.
"Kişi Kendinden Bilir İşi!" oturumunda ise İş Yaşamında Cinsiyetçilik Turizmci, Dr.Cem Kınay ve Minteks Yönetim Kurulu Başkanı Özkan İrman tarafından yaşanmışlıkları üzerinden örneklerle ele alınacak.
"Bir Derdim Var Dinleyin!" mesajlı son oturumda ise Medya, Sanat ve Şiddet İlişkisi'ni Radyocu, Seslendirmeci Mert Ruscuklu, Besteci, Aranjör İrsel Çivit ve de Sanatçı Akademisyen Cenk Yüksel tartışacak. Katılım ücretsiz.

BEBKA'DAN TEKNİK DESTEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, toplam bütçesi 1.000.000 TL olan 2018 Yılı Teknik Destek Programına Eylül-Ekim aylarında sunulan başvurulara ilişkin değerlendirme işlemleri sonuçlandırıldı.
BEBKA tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, 2018 Yılı Teknik Destek Programı Eylül-Ekim döneminde yapılan 55 başvurudan 19'u başarılı bulundu.
Program kapsamında, proje başına 50 bin TL'ye kadar destek sağlanacak. Bu desteklerde başvuru sahibine doğrudan bir ödeme yapılmayıp, talep edilen teknik destek ajans tarafından veya hizmet alımı yoluyla sağlanıyor.

BSMMMO'DAN MOR SALKIM SAHNESİ

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) bünyesindeki üyelerinden oluşturduğu bir tiyatro grubu bulunuyor.
Bu tiyatro ekibi, çarşamba akşamı, Uğur Mumcu Sahnesi'nde "Azizname" adlı tiyatro oyunu sahneledi.
Bu etkinlik BSMMMO Tiyatro Topluluğu tarafından Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği yararına gerçekleştirildi.
BSMMMO Tiyatro Topluluğu çalışmalarını yönetmen Erdem Erdoğan yönetiminde sürdürüyor.
Oyunda Aziz Nesin'in ülkemize ve dünyaya ilişkin gözlemleri, olağan dışı iktidarlardan olağan darbe girişimlerine kadar bir ülkenin geçmişi Nesin'in mizahi ve bir o kadar düşündürücü üslubu ile anlatıldı.
BSMMMO Tiyatro Topluluğu daha öncede kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı ile çeşitli STK'lara destek vermişti. Onları gönülden kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.