Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadının Güçlenmesi Platformu üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2019 09:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2019 09:32

Global Compact Türkiye bünyesindeki Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu'na bağlı Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi.
2016 yılında kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, kasım ayı toplantısını WEPs imzacısı ve platform üyesi Coca Cola İçecek'in Kestel'deki fabrikasında gerçekleştirdi.
Coca Cola İçecek'in kadınların iş gücüne katılımı ve kadın yöneticilerin sayısını artırmaya yönelik insan hakları temelli projelerinin paylaşıldığı etkinlikte; Kadın Platformları, Bayide Kadın Liderler, Kız Kardeşim ve Öğrencilerle Birlikte projelerinin üzerinde duruldu.

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur "Platform üyelerimize kapılarını açan Coca- Cola İçecek'e teşekkür ediyorum. Kadının güçlenmesi alanında yaptıkları güzel çalışmalar için de kendilerini kutluyorum" dedi.

Konuşmalar ardından üyeler üretim tesisini gezdi.
Bu çerçevede platform üyeleri daha önceki aylarda da Yeşim Tekstil, Tofaş, Borçelik ve Chassis Brakes firmalarının toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaptıkları çalışmaları dinlemişti.

NİSAN SENFONİSİ PRÖMİYERİ

1749'da İtalya doğan ünlü besteci Domenica Cimarosa'nın adını taşıyan Avellinno bölgesindeki Cimarosa Konservatvuarı Gençlik Orkestrası bugün Bursa'da Yeşilova Holding'in ana sponsorluğunda konser verecek. Domenica Cimarosa, klasik opera müziği dönemi içinde çalışan ve bu dönem ilkelerine uygun operalar hazırlamış olan Napoli ekolüne dahil bir İtalyan asıllı besteci. Çalışma hayatı döneminde 80 kadar opera besteledi ve en beğenilen eseri Il matrimonio segreto yani gizli evliliktir.

Orkestra besteci Francesco Colasanto'nun "Nisan Senfonisi/Simphonia d'aprile" adlı eserinin dünya prömiyeri ile bugün Bursa'da sahne alacak.
Soprano Anna Corvina konsere solist olarak katılacak. Orkestrayı ise besteci Francesco Colasanto ile Roberto Maggio' yönetecek.
Konser Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün saat 19.30'da.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.