Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar çevreye dikkat çekti

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2019 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 08:12

Sivil toplum önemlidir. Onun illa ki örgütlü olması gerekmez. Kadınlar ise daha önemlidir. Onların siyasal gerekçeleri olmadan ortaya koydukları eylemler genelde sonuç alır.
Gelişmiş bir Avrupa ülkesinde balık fiyatları arttığında kadınlar örgütlenmeden balık almazlar, bir süre sonra balık fiyatları normale döner. Bu ve buna benzer örnekler çoğaltılabilir.
Dün New York'ta BM'de İklim Zirvesi başladı. Dünyamız büyük bir çevre sorunu ve iklim değişikliği yaşıyor. Çevre konusundaki sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için de dünyada 120 kentte daha temiz bir çevre için kadınlar pedal çevirdi.
Bu pedal çeviren kadınlara Bursa'dan da destek geldi. Bursalı Süslü Kadınlar hem kadınların bisiklet sürebileceğine hem de daha temiz bir çevre için pedal çevirerek global etkinliğe destek verdiler.
Etkinlik için bisikletlerini süsleyen ve çeşitli yazılar asan yaklaşık 250 kadın, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Müzik Parkı'nda bir araya gelip, şehir turu attılar.
Renkli kıyafetleriyle, balon, çiçek ve oyuncaklarla süsledikleri bisikletleriyle şehir turunda kadınlar, caddelerde egzoz kokusuna karşı çiçek kokularının yer almasını arzuladıklarını dile getirdi.
Kadınlar adına konuşma yapan Sümeyra Altan, Bursa'da bu yıl dördüncüsünü yaptıkları etkinliğe kadınların gösterdiği yoğun ilgiden son derece memnun olduklarını ifade etti.

UMUDA PEDAL ÇEVİR

Kanser ile her boyutuyla mücadele ediliyor. Bu arada erken teşhisten, çeşitli alanlardaki farkındalığa kadar etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri de Umuda Pedal Çevir adını taşıyor.
11. Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu, bu yıl kanserle mücadele eden çocuklar yararına "Umuda Pedal Çevir" sloganıyla hayata geçirildi.
Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Mudanya Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Tophane Rotary Kulübü'nün ortak etkinliğinde temel amaç çevre, sağlık, enerji gibi konulara dikkat çekmek, bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumsal duyarlılık oluşturmak.
Bu yılki "Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu" geniş katılımla gerçekleşti.
Kanserle mücadele eden çocuklar yararına "Umuda Pedal Çevir" sloganıyla düzenlenen bisiklet turuna Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, 2440. Bölge Guvernörü Fatih Akçiçek, Tophane Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sebahattin Turan da katılarak etkinliğe destek verdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.