Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar dünyayı çalıp/söylüyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2019 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2019 08:24

Bursa'da 2017 yılında Türkiye'nin farklı üniversitelerinden birbirinden değerli akademisyenlerin ve ilgili üyelerin katılımıyla kurulan Etnomüzikoloji Derneği, çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor. Dernek kurulduğu tarihten bu yana her ay farklı bir tema ile seminer, panel, söyleşi ve müzik performansı içeren etkinlikler düzenliyor.
Son olarak 15 Nisan 2019 tarihinde "Kadınlar Dünyayı Çalıp/Söylüyor" temalı bir etkinlik gerçekleştirildi. "Kadınlar Dünyayı Çalıp Söylüyor" başlıklı projenin ilk etkinliğinde, Üçleme Topluluğu sahne aldı. Konak Kültür Merkezi'ndeki gecede Anadolu'da kadını anlatan ezgiler geceye ayrı bir renk kattı.


Bu gecede ayrıca Etnomüzikoloji Derneği kültürel aktarıma örnek olarak gösterilebilecek Çorumlu Aşık Şekip Şahadoğru'nun torunu olan Tülay Örten Yıldız'ı konuk etti.
Gecede konuşma yapan Dernek Başkanı Doç.Dr. Özlem Doğuş Varlı derneğin hedeflerinden biri olarak lisansüstü öğrenci bursu verileceğini belirterek, bursun adının dernek kurucularından olan ve kuruluştan kısa bir süre sonra ebediyete göçen Prof. Şehvar Beşiroğlu adına olup, kız öğrencilerin öncelikli olduğunu ifade etti.
Etnomüzikoloji Derneği'nin yılda iki kez yayınladığı "Etnomüzikoloji Dergisi"nin üçüncü sayısı yayınlandı. Editörlüğünü Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Doç. Dr. Okan Murat Öztürk'ün gerçekleştirdiği derginin üçüncü sayısının teması "Müzik ve Hegemonya" oldu.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİDEN ATATÜRK'E ÖVGÜ

Birleşik Krallık ile Türkiye'nin yüzyıllardır dostane ilişkilerini devam ettirdiğini kaydeden BUÜ'deki '24. Hariciye Haftası' etkinliklerinde konuşan Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Sir Domick Chilcott şunları söyledi:
"Avrupa kıtasındaki güç dengelerinin korunmasında iki ülkenin stratejik ortaklık yürüttüklerini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bugün de birlikte hareket etmeye devam ediyoruz. Her iki ülke de DEAŞ karşıtı bir koalisyon oluşturmuş durumdadır. Yüzyıl önce imzalanan Sevr Anlaşması imzalanmış uygulanmış olsaydı. Türkiye için olduğu kadar Avrupa için de bir felaket olacaktı. Neyse ki uygulanmadı. Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Sevr Anlaşması'nın arkasındaki güçleri yenerek, hepimize bir milletin kendi kaderini tayin etmesindeki kararlılığı ile çok güzel bir ders verdi.


Onun liderliği 20 yüzyılın ikinci yarısında Batı'nın Türkiye'de güçlü bir müttefik bulmasının önünü açtı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.