Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kafa Sanat, hoş geldi

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2017 09:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2017 09:38

Kentimizde özel tiyatrolara bir yenisi daha eklendi. Kafa Sanat'a hoş geldin diyorum. Kafa Sanat, Bursa'da yeni kurulan bir tiyatromuz. Bu genç insanlar ilk oyunları olan Testosteron'u dün ilk kez Uğur Mumcu'da sergilediler.


Bu yeni organizasyona hocalığı, ağabeyliği, danışmanlığı yaşamını sanata ve tiyatroya adamış bişr isim olan Devlet Tiyatromuzun eski müdürü Bora Özkula yapıyor. Özkula, yeni oluşum için şunları söylüyor:
"Kendilerini bildiklerinden bugüne kafalarında sanattan başka bir şey olmayanlara yol göstermek, alternatifler sunmak da bizim görevlerimizdendir. KAFA SANAT dünyaya ve Bursa'ya merhaba diyor. Bu çabaya benim gibi tüm Bursalıların destek vermesi gerekir. Genç ve çalışkan, üreten gençlerin ellerinden tutmalıyız.
KAFA SANAT tiyatro ile yaşamı renklendirmeye geliyor. KAFA SANAT tiyatro ile kentimize ve toplumumuza standartları zorlamak için geliyor. KAFA SANAT tiyatro ile çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm yetişkinlerimize yeni bir kapı açmaya geliyor. KAFA SANAT dilerim uzun ömürlü olur."
Kafa Sanat, ilk oyunları olan Andrzej Saramonowicz'in Testosteron oyunu ile bizlerle buluştu.

Fakıbaba, BTSO'daydı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret etti.
Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, Bursa'nın her alanda Türkiye'ye örnek bir şehir olduğunu belirterek, "BTSO'nun 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' mottosu, Bursa'nın gücünü anlatıyor. Her zaman Bursa ile gurur duyuyoruz" dedi.

Bora Özkula'yı kutluyorum

Bursamıza bir ödül daha geldi. Bursa Devlet Tiyatrosu'nun Oda Tiyatrosu'nda sahnelenen; "Halktan Biri" oyununun yönetmenliğini Bora Özkula yapmıştı.
Bora Özkula bu oyundaki başarılı yönetimi ile tiyatro alanında verilen saygın ödüllerden biri olan "Direkler Arası Seyirci Ödülü"ne layık görüldü.
Bora Özkula'yı kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.