Hava Durumu

KALBİR büyüyor ve çalışıyor

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2022 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2022 08:28

KALBİR, tam açılımı ile Kalite Birliği. Bu STK’mız 2009 Mustafa Karaman başkanlığında 29 kurucu ile kuruldu. Kuruluşundan bu yana standart ve kalite konusunda tamamı ücretsiz, binlerce eğitim verdi. Kalite Ordusu diye tanımladığı binlerce üniversite öğrencisini iş hayatına hazırladı.

KALBİR'in yıllar boyunca kurumlara yönelik ücretsiz verdiği eğitimlerde tek şartı eğer belgelendirme aşamasına geçilecek ise onun milli kuruluş olan TSE(Türk Standartları Enstitüsü) üzerinden yapılması.

Ayrıca KALBİR'in üç temel ilkesi var. Bunlar şunlar:

"Ticaretin hiçbir unsurunda taraf olamaz. Tüm etkinlik ve organizasyon içinde siyasi eylem ve söylemde bulunamaz. Gelir getirici faaliyet yapamaz."

Geçtiğimiz yıl KALBİR Başkanı Prof.Dr.Erkan Işığıçok bu görevini kurucu başkan Mustafa Karaman’a bıraktı ve Onursal Başkan oldu.

KALBİR, Bursa özelindeki çalışmalarının dışında ulusal bazda da çalışmalarını sürdürüyor.

KALBİR’İN SON ÇALIŞMALARI

KALBİR Onursal Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Başkan Mustafa Karaman ve Başkan Vekili Ferudun Baykara, Kalbir'in ülke genelinde teşkilatlanması için yoğun bir çaba içindeler. Bu amaçla Bursa'dan yola çıkan ekip, KALBİR İzmir Temsilcisi Prof. Dr. İbrahim Atilla Acar'ı ziyaret ederek KALBİR'in İzmir yapılanması ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Ardından İzmir'den Aydın'a geçtiler ve KALBİR'in Aydın Temsilcisi İş insanı Serkan Efe'yi ziyaret ederek, Aydın da esecek olan kalite rüzgarı ile ilgili çalışmalarda bulundular. Aydın'dan Denizli'ye geçen KALBİR Yöneticileri,  Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü personeline, "3.Göz İstatistik Yöntemiyle Kendini Arayan Kaliteli İnsan" eğitimini verdiler.  Ve de KALBİR Denizli Temsilciliğinin kurulması için çalışmalar yaptılar.

Daha sonra da Kütahya'ya geçen Kalite Birliği Yöneticileri, KALBİR Kütahya Temsilcisi İsmail Üstün ve Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ı ziyaret ederek, önümüzdeki dönem Kütahya'da yapılacak olan kalite çalışmalarını planladılar.

 KARAMAN NE DEDİ?

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman özetle şunları söyledi:

“ Amacımız; Kalite Şehri Bursa'da yakmış olduğunuz temiz kalite ateşini tüm yurda yaymaktır. Milli Ses Ver Projesini toplumun her kesimine anlatmak ve bu ülkenin temiz kaliteyle kalkınacağını herkese duyurmaktır.

Bu noktada temel görevimiz ise piyasada kaliteyi kirletenlere karşı mücadele etmek ve milli belgelendirme kuruluşumuz olan (TSE) Türk Standartları Enstitüsü'nden yana tavır koyarak, Milli Belgelendirme Sistemini savunmaktır.

Hedefimiz ise bağımsız, bağlantısız ve hiçbir oluşumun arka bahçesi olmayan Kalite Birliği’nin tüm Türkiye'de teşkilatlanmasını yaparak, her alanda temiz kaliteyi hakim konuma getirmektir.

Kalite Şehri Bursa'dan yola çıktık, tüm ülkeye yayılacağız ve bu ülkede temiz kaliteyi savunanlarla birlikte olacağız.

Bizim, bu ülkeye dair, bitmek, tükenmek bilmeyen 'umutlarımız' var. Bizim, çocuklarımıza 'sözümüz' var. Bizim, gelecekte 'gözümüz' var. Bizim, gençliğe 'borcumuz' var. Bizim, temiz kaliteye 'sevdamız', Milli Sese 'ihtiyacımız' var. Bizim, 'umudumuz' var. Bizim, bu aziz millete ve yüce devlete 'borcumuz' var. Bizim, ilmimizin ve bilgimizin zekatını verecek 'inancımız' var.

Tüm Türkiye'de teşkilatlanıyoruz ve ‘Temiz Kalite’ diye haykırmaya devam ediyoruz.”

SON SÖZ

Her şeyin paraya odaklandığı, herkesin birbirinin koltuğunu devirmeye odaklandığı, değerlerin yok edilip, değer adı altına değersizleştiğimiz bu ortamda birtakım insanların idealler peşinde koşup, ülkeye borcu olduğunu düşünerek, toplumda katma değer yaratmaya çalışması beni biraz olsun umutlandırıyor.

Bu umudu bende yeşerten KALBİR yöneticilerine üyelerine teşekkür ediyorum.

Yolunuz açık olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.