Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KalDer Evi'ne ziyaret zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2018 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 07:47

II. Dünya Savaşı bitmiş nerede ise tüm ekonomiler batmıştır. Atom bombası ardından teslim olan Japonya'da Amerikan işgal kuvvetleri komutanı General Douglas Mc Arthur, ABD'ye şu mesajı yazar.
"Japon ekonomisi batmış durumda, burayı kalkındırmalıyız." Bunun üzerine Amerika'dan iki uzman görevlendirilir. Edward Deming ve Romanya kökenli Joseph M. Juran, Japonya'ya gelirler.
Deming daha önceden Türkiye'ye de gelmiş Türk İstatistik Enstitüsü'nün kuruluşunda rol oynamış, hatta Bursa Merinos'ta da bir konferans vermiştir. Sonrasında beğenmeyip, gönderdiğimiz dedikoduları bu konuda ayyuka çıkmıştır.
Özellikle Deming, Japonya'da çok benimsenir. O, Juran ve Japonya'daki Taichi Ohno gibi bazı üst düzey yöneticilerin yarattığı sinerji, zaten ciddi bir altyapısı olan Japon ekonomisini ayağa kaldırıp, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri yapar.
Bu arada Edward Deming ve Robert Juran'ın çalışmaları da dünyada Toplam Kalite diye adlandırılan çalışmaların tohumlarını atar. Japonya, Deming'i öyle benimser ki, Japonya gibi muhafazakar bir ülkede verilen kalite ödülüne "Deming Ödülü" adı verilir.
1989 yılında tam açılımı Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı olan EFQM kurulur. Bunun hemen ardından 1990 yılının sonlarına doğru Türkiye Kalite Derneği hayata geçer. KalDer Bursa Şubesi 1998 yılında kurulur ve o yıldan itibaren daha önce BUSİAD tarafından verilmeye başlayan Bursa Kalite Ödülü'nü BUSİAD-KalDer işbirliği ile vermeye başlarlar.
Daha sonra 2003 yılından itibaren de bu işbirliği ile Bursa Kalite ve Başarı Sempozyumu başlar.
KalDer Bursa Şubesi bu yıl 20. yılını kutlarken, büyük bir başarıya imza atarak, birçok STK'nın başaramadığını başararak kendi binasına kavuştu. Nilüfer'de 1800 m2 alanda; 700 m2 taban alanlı, iki katlı toplam 1100 m2'lik KalDer Evi'nin açılışı yarın saat 15.30'da yapılıyor. KalDer Evi'nde 1700 m2 Kalite Parkı, çalışma ofisleri, toplantı salonları, sosyal alan, kütüphane, sergi alanı, KalDer Parkı ve Atatürk Anıtı bulunuyor.
Evet, başta bu işin mimari olan KalDer Bursa Şube Başkanı Erdal Elbay, KalDer profesyonelleri ve KalDer'e destek verenleri kutluyorum. Diğer STK'lara örnek olsun. Bu işler konuşarak ve sürekli basına çıkmaya çalışarak olmuyor. Önemli olan böyle doğru modelleri sunmak.

SİBEL CAN VE SERTAB ERENER KONSERLERİ

Bursa bu aralar konserler açısından yoğun bir dönem yaşıyor. Geçtiğimiz haftalarda Bursalı sanatseverler Erol Evgin, Selda Bağcan ve Haluk Levent'i izlediler.
Bu hafta ise 2 yıldız daha Bursa'da olacak. Cuma akşamı Bursa Açıkhava Tiyatrosu'nda Sibel Can konseri var. Türk müziğinin güzel sesi Bursalı hayranları ile buluşacak.
Cumartesi ise Türk pop müziğinin önemli ismi Sertab Erener, Bursalılar ile buluşuluyor.
İki etkinlik de 21.15'te başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.