Hava Durumu

Kalite Başarı Sempozyumu başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 08:03

Ülkemizde EFQM modelini iş dünyasında hayata geçirerek, bir toplam kalite mantığını yaymaya çalışan Türkiye KalDer 1991 yılında kuruldu. KalDer Bursa Şubesi ise 1998 yılında Ahmet Altekin başkanlığında kuruldu.

KalDer'in kuruluşundan önce Erol Türkün'ün başkanlığında BUSİAD tarafından Bursa Kalite Ödülü verilmeye başlanmıştı. KalDer Bursa sonrası, bu çalışma BUSİAD ve KalDer Bursa tarafından birlikte yürütüldü.

Bursa'da en çok ilgi uyandıran etkinliklerden biri olan Kalite ve Başarı Sempozyumu, geçtiğimiz yıl pandemi koşulları nedeniyle hayata geçirilememişti.

Bu yıl için de daha önceden mayıs ayı içinde yapılması planlanmıştı. Ve duyurulmuştu. T.C. İçişleri Bakanlığınca yayımlanan tam kapanma tedbirlerinin 17 Mayıs'a kadar sürecek olması ve bu tarihin hemen sonrasında iş dünyasında yoğunluk yaşanabileceği düşüncesiyle; Kal Der, Sempozyumu 17 Haziran 2021 perşembe gününe ertelemişti.

Geçen yıl planlanan ve ana teması "Değişim Özünde" olan 18. Kalite ve Başarı Semposyumu'nu bu yıl online olarak izleyeceğiz. Bu arada da sempozyumun sonunda Bursa Kalite Ödülü töreni gerçekleşecek ve ödüller sahiplerini bulacak.

SEMPOZYUMDA KİMLER VAR?

18. Kalite ve Başarı Sempozyumunun değerli konuşmacıları ise şöyle:

Saat 10.00'da başlayacak ana oturumu Dr.Şeref Oğuz yönetecek. Konuşmacılar TFF Başkanı ve LİMAK Holding YK Başkanı Nihat Özdemir ile OPET Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve de TOBB Kadın Girişimciler Başkanı Nurten Öztürk. Konuları ise ana tema olan "Değişim Özünde".

İkinci oturumda ise "Teknolojide Kadın" konusunu Teknolojide Kadın Derneği Başkanı Zehra Öney anlatacak.

Dr.Serdar Savaş, "Sağlıkta paradigma değişikliği 7 K Tıbbı" konusunu bizlerle paylaşacak.

Feyz Çiftliği sahibi Sencer Solakoğlu "Türkiye tarımla kalkınabilir mi?" sorusunun yanıtını verecek.

Evet sempozyumun konuşmacıları bu isimler bence şimdiden yerinizi ayırtın, sanal ortamda da olsa. Detaylı bilgiye bursa@kalder.org'dan ulaşabilirsiniz.

Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi üyesi Beyin Cerrahı Prof.Dr.Türker Kılıç hoca ise bizlere "Beyin nedir'den, yaşam nedir'e bir bilim yolculuğu" yapacak.

Saat 18.00-20.00 arasında ise Kalite Ödülleri sahiplerini bulacak. Bu yıl 4 kurum ödüller için başvuruda bulundu. O saate kadar heyecanlı bekleyişte olanlar ise "Limak Enerji, Uray Sigorta, Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi."

Şimdiden hepsine başarılar diliyorum.

SON SÖZ

Günümüzde gelişen teknoloji, değişen üretim modelleri uluslararası platformda rekabeti had safhaya çıkardı. Temel/doğal kaynakları sınırlı olan ülkemizin şansı üretimden ve ihracattan geçmekte. Bu noktada özellikle de katma değeri yüksek olan teknooloji ağırlıklı üretimlerin ihracata yönlenmesi önemli.

İşte bu noktada Avrupa'nın en önemli üretim merkezlerinden biri olan ülkemizde, kaliteli üretiminin, hatasız bir seferde üretimin değeri gün geçtikçe artmakta.

18. Kalite ve Başarı Sempozyumu için davette bulunan KalDer Bursa Şubesi Başkanı Emin Direkçi "17 Haziran'ı ajandanızda işaretleyin. Değerli konuşmacılarımızla o gün buluşuyoruz. Sizleri de bekliyoruz. Kalite yolculuk devam ediyor" dedi.

Evet son söz olarak başarılı bir sempozyum diliyorum. Bir diğer dileğim ise yüzyüze yapacağımız toplantıların bir an önce başlaması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.