Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalite Sempozyumu ardından

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2019 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 08:24

Bir Kalite ve Başarı Sempozyumu'nu daha bitirdik. Birincisinden 17.'sine kadar tümünü izleme mutluluğu yaşadığım bu etkinlikte iki gün boyunca "Gelecek elimizde" teması kapsamında konuşmacılar bize yeni ışıklar tuttu. Zaman zaman karamsarlığımız ve umutsuzluğumuz iyimserlik ve umuda dönüştü.
Öncelikle bizlerin bilgi ile donanmış, deneyim ile lezzetlendirilmiş; gençlik ile taze kan bulmuş iki güzel gün geçirmesini sağlayan Kal Der Bursa Şubesi'ne, onun bu etkinlikteki daimi partneri BUSİAD'a, yönetimleri ve profesyonel ekipleri bağlamında teşekkür ederken, etkinliğin hayata geçmesine katkı koyan sponsorları da kutluyorum.
Etkinliğin son oturumu Kalite ve Yaşam 'da yerelden, ulusallığa oradan da evrenselliğe uzanan boyutta bir göz ve bir de kulak ustasıyla buluştuk. Belgeselci Coşkun Aral ve dünya çapındaki orkestra şefimiz Gürer Aykal bizleri gururlandırdı. İki değerli konuşmacımızın konuşmalarının özetinde "Eğitimin ve özellikle kadın eğitiminin kuşakların yetişmesindeki önemine" vurgu vardı.


Bu konuşmalardaki örnekler ve geçmiş ile ilgili bilgiler eğitim sistemimizdeki oturmamışlığın, karşılık bulmayışın da somut kıyaslanışını ortaya koydu.
Evet, 1963 ve 1968 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın her yıl Bursa ve Eskişehir'e konser vermeye gittiğini, konunun sadece meraklısı olan ben bilmiyordum, öğrendim.
Bu arada bu ülkede İnönü döneminde 1948 yılında 5245 sayılı "İdil Biret ve Suna Kan'ın Yabancı Memleketlere Müzik Tahsiline Gönderilmesine Dair Kanun" ile 7-8 yaşlarındaki bu iki harika çocuğumuzun aileleri ile birlikte yurtdışına tahsile gönderildiğini de bir kez daha anımsadık.
Emeritus Profesörlük unvanı, emeklilik yaşına gelmiş ancak bilgisi, birikimi, uluslararası saygınlığı ve ilişkileriyle daha çok uzun yıllar hem akademisyen, hem de öğrencilere yol göstermesi bir kazanım olacak hocalara verilen bir statüdür. Gürer Aykal bu unvanı Amerika Birleşik Devletleri'nde Texas'ta aldı. Benim tanışma gururu ve mutluluğu yaşadığım yurtdışında bu unvanı almış ilk Emeritus Profesör'dü.
Sürekli niceliklere takılan toplumumuzda, sayısal değişimlerin artışının, niteliğin gelişiminde her zaman olumlu etki yapmadığına, çeşitli alanlarda tanık olduk. Sonuç ve rakamlara takılı toplumumuzun, süreç ve olumlu gelişime odaklanması dileğiyle.
Bir öğretinin dediği gibi her zaman "Nicel birikimler, nitel değişikliklere" yol açıyor ama evrilmenin pozitifliği ve sürecin kendisi daha çok önem taşıyor.

DON GİOVANNİ OPERASI

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Senfoni Orkestrası ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı işbirliğiyle ve de Osmangazi Belediyesi desteğiyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Mozart'ın "Don Giovanni"operası Alper Kazancıoğlu tarafından sahneye taşındı.


Devlet Sanatçısı Orkestra Şefi Prof.Dr Gürer Aykal da bu operayı izledi. Aykal, Bursa adına böyle bir operanın sahneye taşınması adına destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.
Orkestrayı Dağhan Doğu'nun yönettiği, koreografisini Seda Ayvazoğlu'nun yaptığı eserde, Erşah Gülerbaş, Hasan Can İşgüden, Cansu Peker, Ulaş Kocatürk ve Hülya Şahin rol aldı.
Etkinliğin sponsorluğunu ise Minteks yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.