Hava Durumu

Kantarın Topuzu sergisi

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2016 05:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 05:00
Türkçemiz’e yerleşmiş bir deyim de “Kantarın topuzunu kaçırmak” deyimidir. Özetle bu deyim “Ölçüyü kaçırarak aşırıya kaçmak. Ölçüsüz davranmak. “ anlamlarına gelir.
Kantar bir bağlamda ticaretin temellerinden birini oluşturan ölçü ve tartım aletidir. Bu ölçme konusu aynı zamanda biliminden temelini oluşturur. 
Salı akşamı Tofaş’ın Anadolu Arabaları Müzesi’ndeki sergi salonunda muhteşem bir sergiye tanıklık ettik. O sergiye katılanlar arasında Bursa ValiYardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bursa Büyükşehir Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Nilüfer Belediye Başkanvekili Fırat Emiroğlu, BTSO Meclis Başkanı Recep Topuk, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ve serginin sahibi Naim Arnas vardı. 



Eroldu, Özlükurt ve Kadiroğlu açılışta birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra da sergi gezildi ve Kerem Görsev triodan harika bir konser izledik.
Bursa iş ve sanat dünya-sının buluştuğu sergi ücretsiz olarak gezilebilecek ve önümüzdeki aylarda da açık olacak. 
Naim Arnas’ı ülkemizin ve üzerinde yaşadığımız toprakların mirasına sahip çıktığı, Tofaş’ı da bunların sergilenmesine olanak tanıdığı için kutluyorum.
Sergi sonrası çıkışta dağıtılan sergi kitabı da çok güzel hazırlanmıştı, emeği geçenlere teşekkürler.

Otomotiv fuarı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Almanya’da 13-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 24. Automechanika Frankfurt Fuarı’na ilk kez Türkiye Milli Katılımı gerçekleştirdi. OİB öncülüğünde ve Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen programa, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu ile OİB üyeleri katıldı.     
Automechanika Frankfurt fuarında dünyanın 76 ülkesinden 4 bin 700 firma yer aldı.

Rekabet kulüpleri kuralım



Rekabet kavramının sadece sanayi ve ticaret alanında değil, toplumun tüm kesimlerince doğru şekilde anlaşılması gerektiğini söyleyen URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, “Bu dönemde üniversitelerde rekabet kulüplerinin kurulmasını teşvik etme amacıyla üniversitelerimize birer mektup gönderiyoruz. Eğer biz rekabetçi bir toplum yetiştiremezsek gelecekte bunun olumsuz etkilerini maalesef göreceğiz. diyor
URTEB tarafından Uludağ Üniversitesi başta olmak üzere 20 farklı üniversitenin hukuk, iktisat ve işletme fakülteleriyle rektörlüklerine rekabet kulüplerinin kurulması önerisinde bulunuldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.