Hava Durumu

Kardeşim olur musun?

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2021 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2021 07:46

Özel gereksinimli bireylere yönelik çalışmalarını Simbiyoz Aktivite şimdi bir projeyi hayata geçirmeye çalışıyor. Bilindiği gibi dernek özel gereksinimli bireylerin akranlarıyla arkadaşlık ederek sosyal hayata entegrasyonlarına, istihdam edilerek iş hayatına katılımlarına ve potansiyellerini keşfetmelerine, "normal" gelişim gösteren bireylerle birlikte filizlenmelerine destek oluyor.

Şimdi ise "Kardeşim olur musun?" projesini hayata geçiriyor. Bu proje kapsamında yer alan programlar ile topluluk içerisindeki bireylerin akranlarıyla anlamlı dostluklar kurmalarına, başarılı işler elde etmelerine, bağımsız yaşamalarına, topluluk önünde konuşmalarına, kendilerini savunmalarına, iletişim becerilerini geliştirmelerine ve topluluk tarafından değerli hissetmelerine yardımcı olmak amaçlanıyor. Projede Down Sendromu, Otizm, Mental Retardasyon gibi zihinsel ve gelişimsel engel gruplarını içeriyor. Çalışma gönüllülük esasına dayanan ve gönüllünün gücüne inanan bir proje.

Bu çalışmada gönüllülerden beklentiler şöyle özetlenmiş:

" Sene boyunca aktif olmak. Senede 4 kez toplu farkındalık yaratmak için tanıtım buluşmasına katılmak. (Gönüllü can kardeşi ile birlikte sunum yapar.) Ayda 2 kez birebir / yüz yüze görüşmek. Haftada 1 kez iletişim (görüntülü görüşme)"

"Kardeşim olur musun? Kan bağı değil can bağı olsun" projesinde daha detaylı bilgilere şöyle ulaşabilirsiniz:

https://instagram.com/simbiyozaktivite?igshid=kynhepmsurih

Simbiyoz Aktivite'ye olay gelsin.

Gençler kardeşinizi bulun.

TÜRKİYE KAL DER'DE YENİ YÖNETİM

Türkiye'nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) Genel Kurulu İstanbul'da yapıldı. KalDer'de 2009 yılından bu yana önemli görevler üstlenen Yılmaz Bayraktar, KalDer'in Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

KalDer'in yeni dönem için seçilen Yönetim, Denetim ve Etik Kurulu'nda; iş dünyası, kamu, akademi dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının deneyimli, kaliteye gönül vermiş temsilcileri arasında Bursa'dan üyeleri de yer aldı. Bu isimler şunlar:

"KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi / KalDer Yönetim Kurulu Üyesi; - Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac / KalDer Yönetim Kurulu Üyesi; Maysan Mando Genel Müdürü Tülay Hacıoğlu Şengül / KalDer Yönetim Kurulu Üyesi; Akwel Otomotiv Genel Müdürü Mehmet Selam / KalDer Denetim Kurulu Başkanı; Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü / KalDer Etik Kurulu Başkanı."

Ayrıca Genel Kurul Divan Kurulu'nda Bursa'dan üyeler Nedret Yayla, Başkan olarak ve Nagihan Görken Katip üye olarak görev aldı.

Kal Der'in yeni yönetimini kutluyorum. Bursa'dan seçilen üyelere de başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.