Hava Durumu

Kardeşim olur musun? Kan değil, can bağı

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2021 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2021 07:49

Özel gereksinimli bireylere ve gençlere yönelik çalışmalar sürdüren Simbiyoz Sosyal Aktivite Derneği geçtiğimiz günlerde "Kardeşim olur musun?" isimli bir proje başlatmıştı. Şimdi bu projenin eşleştirme töreni 4 Haziran Cuma günü gerçekleştiriliyor. Tören saat 17.00'de Simbiyoz Aktivite Merkezi'nde yapılacak.

Simbiyoz Aktivite özel gereksinimli bireylerin akranlarıyla arkadaşlık ederek sosyal hayata entegrasyonlarına, istihdam edilerek iş hayatına katılımlarına ve potansiyellerini keşfetmelerine, "normal" gelişim gösteren bireylerle birlikte filizlenmelerine destek oluyor.

Proje kapsamında yer alan programlar ile, topluluk içerisindeki bireylerin akranlarıyla anlamlı dostluklar kurmalarına, başarılı işler elde etmelerine, bağımsız yaşamalarına, topluluk önünde konuşmalarına, kendilerini savunmalarına, iletişim becerilerini geliştirmelerine ve topluluk tarafından değerli hissetmelerine yardımcı olunuyor.

Proje Down Sendromu, Otizm, Mental Retardasyon gibi zihinsel ve gelişimsel engel gruplarını içeriyor. Gönüllülük esasına dayanan ve gönüllünün gücüne inanan bir proje hayata geçiriliyor.

Kardeşlik kapsamındaki beklentiler ise şu şekilde tanımlanıyor:

"Bu program, zihinsel ve gelişimsel engeli olan ve bu engeli olmayan bireyler

arasında bire bir dostluklar kurulmasına katkıda bulunur, toplumsal farkındalık

yaratır, aynı zamanda toplumdan izole edilmiş ve dışlanan bir nufus için yaşam

kalitesini ve hayata katılım düzeyini geliştirmeye katkı sağlar. Zihinsel ve gelişimsel

engeli bulunan kişiler, arkadaşlık programlarına katılım göstererek akranlarıyla anlamlı bağlar kurup, kendine güven ve benlik saygısı kazanırlar, beraber geçirdikleri zamanlar aracılığıyla deneyimlerini paylaşırlar."

Cuma günü 8 özel gereksinimli birey, 8 normal gönüllü yaşıtı ile eşleşecek. Öncelikle Simbiyoz Aktiviteyi çalışmalarındna ötürü kutluyorum. Gönüllü olan evlatlarımız ve ailelerini de gönülden kutluyorum.

FİKRET ENGİN'İN ARDINDAN

Ünlü TV spikeri Fikret Engin kardeşimizi kaybettik. 1973 yılında Bursa'da dünyaya gelen Fikret Engin 48 yaşındaydı.

Bursa AS TV yöneticileri tarafından keşfedilen Fikret Engin, Süper FM, Star TV ve ATV gibi kuruluşlarda çalıştı. Acun Ilıcalı'nın TV8'i satın almasından önce kanalda aktif olarak görev aldı.

Başta futbol maçları olmak üzere, boks, muay thai ve mma gibi spor müsabakalarını seslendirdi. Acun Ilıcalı'nın kanalı satın almasından sonra da görevi sürdürdü. Bazı milli maçlarda spikerlik yapmaya devam etti. Ayrıca Ilıcalı'nın veteranlar halı saha liginde de Murat Özarı ile birlikte spikerliğini yaptı. Bugüne kadar 3000'in üzerinde spor müsabakasını sundu.

Uzun yıllar Bursa AS TV'de programlar yaptı. Çalışma arkadaşımızdı.

Başta Engin Ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine ve spor dünyasına başsağlığı diliyorum.

Fikret çok acele ettin, sevgili kardeşim.

Işıklarda uyu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.