Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayıhan Pala'ya onurlu bir ödül

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2019 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2019 08:56

Prof. Dr. Kayıhan Pala, kentimizin yakından tanıdığı bir isim. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD Öğretim Üyesi ve Bursa Tabipler Odası eski başkanı olan Prof.Dr. Kayıhan Pala önemli bir ödülün sahibi oldu.
Pala, sağlığın piyasalaşmasına, termik santrallara ve hava kirliliğine karşı yürüttüğü mücadeleyi bilimsel temellere dayandırıp, içinde yer aldığı meslek örgütü ve diğer platformlarda bu kararların görünür olmasına sunduğu katkılar ve bu anlayışı süreklileştirmesi nedeniyle 2019 Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü'ne değer bulundu. Pala'ya ödülünü TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman verdi.


Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski başkanlarından ve rahmetli hocam Prof.Dr. Kurthan Fişek'in babası Prof. Dr. Nusret Fişek, doğumunun 105, ölümünün 29. yılında, TTB, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) ve Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Tören bu etkinlik sırasında gerçekleştirildi.
Prof.Dr.Kayıhan Pala'yı kutluyorum. Onurlu bir ödülün sahibi oldu.

BUİKAD'DAN, KIR ÇİÇEKLERİ OKUSUN DİYE

Sosyal kooperatifçiliğin ve ülkemizdeki eğitim kooperatifçiliğinin ilk örneği olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada da kentimizdeki bazı kurum ve kuruluşları ÇEK'e destek vermeye devam ediyor.
ÇEK'in sosyal sorumluluk projesi olan ve lisesi olmayan dağ köylerindeki kız çocuklarını okuttuğu Kır Çiçekleri Okusun Diye projesine daha önce de katkı koyan Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) üyeleri yeni bir katkıyı daha gerçekleştirdi.


Cumartesi günü Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) üyeleri çocuklarıyla birlikte Endülüs Park'ta Ahşap Boyama etkinliğine katıldılar.
Moremo Mobilya kurucu ortağı Pervin Katana tarafından organize edilen programda dernek üyelerinin çocukları ahşap oyuncakları boyadı. Gün boyunca devam eden etkinliğin sonunda oluşturulan eserler hayırseverlerin ilgisine sunuldu.

Programdan elde edilecek gelirin tamamı Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin 'Kır Çiçekleri Okusun Diye' projesine bağışlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.