Hava Durumu

Kenan Yetişen ve taşımacılık tarihi

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2020 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2020 07:59

Kenan Yetişen, Bursa iş dünyasında özellikle tekstil dünyasında tanınan bir isim. Yetişen'in mesleğinin dışındaki uğraşı da yazmak ve çeşitli derneklerde yaptığı görevler.

Kenan Yetişen, ODTÜ mezunu bir kimya mühendisi. Amatör uğraşlarının başında Kılıç-Kalkan araştırmaları ve ulaşım geliyor. Baba mesleği olan taşımacılık üzerine uzun süre kafa yormuş bir isim. Bursa'nın ilk otobüsçüler kooperatifi BUROK'un fikir babası ve kurucularından.

Kendisi bu aralar yayınladığı beşinci kitabının mutluluğunu yaşıyor. Dün ziyaretimize geldiğinde kitabını armağan etti. Bursa'da taşımacılık tarihini, "Bursa Taşımacılık Tarihi" isimli 230 sayfalık çalışmasında özetlemiş.

Kenan Yetişen kitabı ile ilgili şunları söylüyor:

"O kadar değerli şeyler insanlarla yok olup, gidiyor ki. Ben kendi üstüme düşeni yapıp, tanık olduğum bazı konuları kayıt altına alarak, gelecek nesillere aktarmayı görev edindim.

Bu kitapta baba mesleğimin, Bursa'da taşımacılığın nasıl geliştiğini, insan ve yük taşımacılığının nereden nereye geldiğini anlatmaya çalıştım. Bunun yanında da doğal olarak günümüzün ulaşım sorunları ve çözüm önerilerini de kendi bakış açımdan aktardım."

BALKANTÜRKSİAD'ın Ankara ziyareti

BALKANTÜRKSİAD yönetimi geçtiğimiz gün Ankara'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ankara'daki temasları sırasında ilk olarak Arnavutluk'un Ankara Büyükelçiliğini ziyaret eden BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu, Konsolos Nertila Arn tarafından ağırlandı.

Ziyarette konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, "Geçen yıl eylül ayında Arnavutluk'ta meydana gelen depremde kardeşlerimize ilk yardım eli uzatan sivil toplum kuruluşu olarak bu kez tüm dünyayı etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle dost ve kardeş ülke Arnavutluk'a 20 bin adet cerrahi maske yardımında bulunduk" dedi.

Arnavutluk'un Ankara Büyükelçiliği Konsolosu Arn da, "BALKANTÜRKSİAD zor günlerimizde hep yanımızda oluyor. Desteğiniz bizim için çok önemli. Bütün BALKANTÜRKSİAD üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Daha sonra yönetim Ankara'da gerçekleşen "Zambiya'da yatırım fırsatları ve ekonomik işbirliği imkanları" konulu toplantıya katıldı. Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Türkiye-Zambiya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Atilla Ödünç başkanlık etti.

BALKANTÜRKSİAD, Zambiya'ya 10 bin cerrahi maske gönderdi.

Bu arada BALKANTÜRKSİAD yönetimi Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı (YTB) da ziyaret etti. Minia Balkantürk Açık Hava Müzesi yapımına destekleri nedeniyle YTB Başkanı Abdullah Eren'e teşekkür plaketi takdim etti.

Tüm bunların dışında İnegöl Belediyesi'nin de 10 bin adet Zambiya'ya maske yardımı dernek tarafından ulaştırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.