Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kent Müzemiz 15 yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2018 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2018 08:36

Bursa'daki tarihi miras söylemi ilk kez Ekrem Barışık döneminde dile getirilir ve bu konuda ilk sempozyum yapılır.
Aradan yıllar geçer. 2000 yılında Bursa'da Türkiye Tarihi Kentler Birliği kurulur ve başkanı dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdoğan Bilenser olur. O toplantıda Metin Sözen hoca da, zaten Bursa'da bir alt yapı olduğunu anımsatarak Amerika'da başlayan ve Avrupa'da yayılan Kent Müzeleri kavramından söz eder. O dönem boş olan eski Adliye binasının bu amaçla kullanılabileceği konuşulur. Bunun üzerine Bilenser, aynı zamanda çok değerli bir koleksiyoner olan Ahmet Erdönmez'i arar. Erdönmez de o sırada yapımı devam eden Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi'ni anımsatır ve oranın mimarı Naim Arnas'la görüşülebileceğini söyler.
Bu görüşmeler yapılır ve 14 Şubat 2004 tarihinde Bursa Kent Müzesi açılır. Başına da Ahmet Erdönmez getirilir. Müzemizdeki birçok değerli eser aynı zamanda Ahmet Erdönmez'in özel koleksiyonuna aittir.
Bursa Kent Müzesi kurulduktan sonra bu model Türkiye'ye örnek olur. Birçok kent bünyesinde müze oluşturmak isteyince, Bursa Kent Müzesi'ne gelir ve Ahmet Erdönmez gönüllü olarak Kent Müzeleri'nin danışmanlığını yapar.
Erdönmez aynı zamanda 450 üyesi olan Türkiye Tarihi Kentler Birliği'nin danışmanlığını yapıyor. Erdönmez daha önce danışmanlığını yaptığı müzeler dışında şu anda kurulan ve kurulmakta olan "Trabzon, merkez ve Ortahisar, Kastamonu İnebolu, Balıkesir Havran, Bozüyük, Bozüyük İnönü Savaşları Müzesi, Kütahya Simav, Aydın İncirliova Deve Kültürü Müzesi, Kuşadası Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Kahramanmaraş Edebiyat Müzesi, Malatya Darende, Yalova Kent Müzesi, Küre Dağları Milli Parkı Kent Müzesi'nin" de danışmanlıklarını yapmakta.
Ahmet Erdönmez kısa bir süre önce Kent Müzesi'ndeki görevinden ayrıldı. Halen BKSTV Genel Sekreterliği'ni sürdürmekte.
Dün Bursa Kent Müzesi 15. yaşına bastı. Nice yaşlar diliyorum.

İngiltere, Türkiye ve ticaret

İngiltere Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ve İngiltere Türkiye Ticaret Elçisi Lord Janvrin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.
Chilcott İngiltere ile Türkiye ve Bursa arasında ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.
Göreve gelişinin ardından Bursa'ya ilk ziyaretini gerçekleştiren Büyükelçi Chilcott, Başkan Aktaş'tan Bursa hakkında bilgiler aldı. Chilcott, Bursa ile İngiltere arasındaki ticari ilişkilerle ilgilendiklerini belirterek, "İngiltere, Türkiye'nin 2. büyük ihracat ülkesi. Hedefimiz, ticaretimizi daha artırmaktır. Bursa, ticari ilişkilerde çok hayati bir rol oynuyor" dedi.
Başkan Alinur Aktaş da konuklarına Bursa'nın değerleri ve potansiyeli hakkında detaylı bilgiler vererek, "Bursa, gelişen bir şehir. Uludağ gibi bir değeri var. Tarımı, turizmi, sanayi kenti gibi pek çok özelliğiyle Bursa'nın vizyonunda, artık uydu şehirler oluşturmayı hedefliyoruz. Bursa'da katma değeri yüksek yatırımlara ihtiyaç var" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.