Hava Durumu

Kılavuz, BUÜ'nün yeni rektörü

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2019 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 08:45

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz oldu. Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, görevi bugün Prof. Dr. Yusuf Ulcay'dan devralacak.
Devir-teslim töreni bugün saat 11.00'de Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı Salonu'nda (Rektörlük Binası A Salonu) gerçekleştirilecek.
Prof.Dr.Ahmet Saim Kılavuz 1954 yılında Aydın'da doğdu. Kılavuz ortaöğrenimini Ankara ile Denizli İmam-Hatip Liseleri'nde bitirdi. Ahmet Saim Kılavuz,1975 yılında İzmir Yüksek İslâm Enstitüsü'nden mezun oldu.
1983 senesinde "İman ve Küfür Arasındaki Sınır" adlı teziyle doktorasını yapan Kılavuz, Temmuz 1984 'te aynı anabilim dalında yardımcı doçentlik görevine atandı. Kılavuz, Ocak 1995 döneminde de profesör oldu.
Bilindiği gibi bu yıl Uludağ Üniversitesi rektörlük süreci biraz uzun sürdü. 40'a yakın öğretim üyesi rektörlük için başvurdu. Bunlarla YÖK'ün yaptığı mülakatların ardından 3 isme düşürüldü ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da Prof.Dr.Ahmet Saim Kılavuz atandı. Kılavuz aynı zamanda fıkıh profesörü olan ve içinde bulunduğu camiada büyük saygı gören Prof.Dr. Hayrettin Karaman'ın da damadı oluyor.
Bu aralar bir rahatsızlık geçiren Hayrettin Karaman bir süredir tedavi gördüğü Bursa'da kızı ve damadının evinde kalıyor. Hatta geçenlerde Özlüce BKM'de Hayrettin Karaman aralarında MÜSİAD kurucu genel başkanı Erol Yarar'ın da olduğu bir grupla bir araya gelmişti.
Anımsanacağı gibi Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğunda Bursa'ya gelip, Ertuğrulgazi'de Saim Kılavuz'un evinde Hayrettin Karaman'ı ziyaret etmişti.
Geçen dönemde rektörlük atamasında Saim Kılavuz'un yerine son anda Yusuf Ulcay atanmıştı.
Bursa ve üniversitemiz için hayırlı olsun diyorum.

KARMA RESİM SERGİSİ

OSMEK Soğanlı Kültür Merkezi'nde resim eğitimi alan sanatçılar, Kent Meydanı AVM'de bir karma resim sergisi açtı.
15 Nisan'da açılışı yapılan serginin bugün son günü.
Bu sergide şu ressamların eserleri bulunuyor:
"Benlihan Ay, Sevim Selimler, Nazmiye Türker, Asuman Çiçek, Zeki Atay, Semiha Denizli, Sevim Evirgen, Mila Evirgen, Fatma Türkoğlu, Asuman Şeker, Engin İhsan Gökselin, Ramazan Çiçekli, Nurşen Yurttaş, Fitnat Bayduz, Aylin Yıldız, Beyza Karataş, Erdem Yaşar, Mehmet Göktürk, Selim Akdere, Beyzanur Aras, Tatiana Üstüntaş, Yücel Şenol, Beyza Kaya, Rukiye Soğancı, Saliha Aydın, Nercan Uzun, Zeynep Yılmaz."
Kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.