Hava Durumu

Korhan Durusoy’un ardından

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2022 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 07:58

Bir insanın arkasından söylenecek en güzel şey “İyi insandı rahmetli” sözüdür. Ve önemli olan bunun şeklen herkesin arkasından değil, içten gelerek söylenmesidir. Korhan Durusoy da onu tanıyan insanların hepsinin ardından içtenlikle bunu söyleyebileceği bir isimdi.  Korhan Ağabeyi, cumartesi günü kaybettik. Artık aramızda değil.

Durusoy, Bursa Büyükşehir eski meclis üyesi ve bir dönem ANAP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı, 2002-2003 yıllarında Celal Beysel’in başkanlık yaptığı BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, ÇEK(Çağdaş Eğitim Kooperatifi) kurucusu ve 1996-2000 yılları arası başkanıydı. Ayrıca başta ODTÜ’lüler derneği olmak üzere birçok sivil toplum örgütünde de yer aldı.

Özellikle kurucusu olduğu ÇEK’in ilk yıllarında onun sağlam temeller üzerine kurulması noktasında, içinde olduğu iş dünyasının ÇEK’e destek konusunda büyük rolü oldu.

Askeri hekim Dr.Raşit Durusoy’un oğlu olan Korhan Durusoy, 1950 yılında Bursa’da doğdu. Atatürk İlkokulu'nu, Çelebi Mehmet Ortaokulu'nu bitirdikten sonra Ankara'da açılan Fen Lisesi sınavını kazandı ve bu okulun ilk mezunları arasında yer aldı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. İş yaşamına Bursa'da başladı, kentimizde konut kooperatifçiliğinin öncülüğünü yaptı.

Korhan Ağabey, çevresinde yardımseverliği ile bilinen bir isimdi. Yanında çalışan çaycısından, şoförüne kadar herkesi ev sahibi yapmıştı.

Birkaç yıl önce hayat arkadaşı ve ölümsüz aşkı Leyla Durusoy’u kaybetmişti. Bir süre önce stent takımı için yattığı hastanede korona kaptı. İyileşti, tekrar rahatsızlandı. En son pazartesi yeniden hastaneye kaldırıldı. Ama ne yazık ki bir daha uyanamadı. Kızı Gözde Durusoy her dakika yanındaydı.

Bugün Ulucami’de kılınacak öğle namazı sonrası, Hamitler Mezarlığı’na defnedilecek.

Başta Durusoy Ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Korhan Ağabey çok acele ettin.

DR.NAZIM SERHATLI'YA HAYIRLI OLSUN

7 Ekim 1993'te Turgut Özal'ın kardeşlerinden Yusuf Bozkurt Özal liderliğinde Yeni Parti kuruldu. Kuruluş amacı Turgut Özal'ın ölümünden önce hazırladığı İkinci Değişim Programı'nı Türkiye'de uygulamak olan Yeni Parti (YP), katıldığı 1995 genel seçimlerinde % 0.13'lük oy oranına ulaştı. Kurucuları arasında Ahmet Kurtcebe Alptemoçin de vardı.

Partinin kuruluşunun ardından Bursa İl Teşkilatı’da bir toplantı düzenlemişti. O toplantıya katılmıştım. Sanki açık havada düzenlemiş bir toplantıydı. İlk kez Yeni Parti’nin logosunu orada gördüm.

Japon Bayrağı’na benzer ama renkleri sarı-lacivertti. O günkü yazımın başlığını bugün gibi anımsıyorum. “Fenerbahçeli Japonların partisi” diye bir başlık atmıştım. O günün mimarlarının başında Dr.Nazım Serhatlı vardı. Bize ev sahipliği yapmıştı. Onu Vatan Hastanesi’den tanıyordum.

Dr. Nazım Serhatlı, 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İlk muayenehanesini İnönü Caddesi’ndeki Vakıflar İşhanı’nda açtı. Hayat Hastanesi’nin ilk kurucuları arasındaydı.  Daha sonra Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Vatan Hastanesi’nin başındaydı.

1980 öncesi MHP’de adım attığı siyaseti 1983’ten itibaren ANAP’ta sürdürdü. 1991’de Ahmet Kurtcebe Alptemoçin’in davetiyle hekimliği bırakarak sanayiciliğe adım attı ve Formfleks’in başına geçti.

Dr.Nazım Serhatlı geçtiğimiz günlerde CEO’luk yaptığı Formfleks’teki son gününde Ahmet Kurtcebe Alptemoçin’in oğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kerem Alptemoçin’den aldığı özel hazırlanmış plaket ve pastayla emekliliğe adım attı.

Dr.Nazım Serhatlı büyüğüme tüm sevdikleriyle beraber yeni yaşantısında sağlıkla dolu uzun yıllar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.