Hava Durumu

Korhan Durusoy ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2022 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2022 08:01

Bursa kısa bir süre önce bir değerini daha yitirmişti. Korhan Durusoy aramızdan beklenmedik bir şekilde ayrılmıştı.

Bir mimardı. Bir dönemler siyasetle uğraştı. ÇEK kurucularından ve seçilmiş ilk başkanıydı. ÇEK’e büyük katkıları oldu. Özellikle Görükle’deki yurdun yapımında ve ilk anaokulunun yapımında. Ayrıca BUSİAD yöneticilerindendi.

Ogün Ulucami avlusunda onu son yolculuğuna uğrarken, avluda onu yolcu etmeye gelenlerle sohbetlerimiz oldu. Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanlarından Turhan Tayan, bana şöyle dedi:

“Murat sen bu konuyu araştırırsın, Korhan Beyin kökleri çok eskilere gidiyormuş, biliyor muydun.”

Bu arada yanımızda olan mimar Recai Coşkun konuya dahil oldu ve nerede ise kısa bir seceresini anlattı.

Meğerse Korhan Ağabeyin kökleri Emirsultan Hazretleri’ne kadar giden bir secereye sahipmiş.

Daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kurucularından Prof.Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu ile sohbet ederken o da, mimarlık fakültesinin kuruluşu sırasında Korhan Ağabeyin, Mithat Kırayoğlu ve Eser Ceyhan ile beraber çok ciddi maddi manevi katkıları olduğunu anlattı.

ArdındanBUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar, “Murat bey Korhan Beyin Bursa Valiliği prestij binasının restorasyonun da büyük katkıları olmuştu” dediğinde aklıma dönemin Valisi Orhan Taşanlar ile organize edilen, benimde organizasyonunda kenarından köşesinden katkım olan restorasyona kaynak yaratmak için düzenlenen kokteyl aklıma geldi.

Evet, Korhan Ağabeyciğim ışıklarda uyu.

OSD'DE CENGİZ EROLDU DÖNEMİ

11 Ocak 1974 tarihinde 11 otomotiv üreticisi firma bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirir. Bunun ardından 14 Haziran 1974 tarihinde “Motorlu Kara Nakil Vasıtaları Kamyon, Kamyonet, Traktör, Otobüs ve Otomobil İmalatçıları Sanayii Derneği”  kurulur.

7 Kasım 1979 tarihinde yapılan tüzük değişimi ile derneğin adı “Otomotiv Sanayii Derneği” olarak değiştirilir. Ocak 1995’den beri OICA(International Organization of Motor VehicleManufacturers) üyesi olan OSD, ülkemiz Otomotiv Sanayii’ni uluslararası platformda temsil eder.

Ayrıca OSD,  Mart 2006’dan beri ACEA (TheEuropeanAutomobileManufacturers' Association) bünyesinde AB’den ilgili ülke derneklerinin katılımıyla güncel küresel ve yerel gelişmelerin değerlendirildiği “LiaisonCommitee” faaliyetlerinde ülkemizi temsil etmektedir.

Geçtiğimiz haftaOtomotiv Sanayii Derneği (OSD), 47’nci Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel Kurul’da 2018 yılından bu yana derneğin yönetim kurulu başkanlığını başarı ile yürüten Haydar Yenigün göreviniTOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu’ya devretti. 

OSD’nin yeni döneminde Başkan Vekili Süer Sülün, Başkan Yardımcıları Münür Yavuz, Erdoğan Şahin ve Aykut Özüner oldu.Cengiz Eroldu, bildiğim kadarıyla kurulduğundan beri Otomotiv Sanayii Derneği’nin(OSD), Bursa’dan seçilmiş ilk başkanı oldu.

Cengiz Eroldu ve OSD’nin yeni yönetimine başarılar diliyorum.

VOLEYBOL EFSANELERİ

Bursa’da bir yandan Sultanlar Ligi’ne yükselmek için düzenlenen voleybol turnuvası vardı. Bir yandan da Bursa Voleybol Hakem ve Gözlemcileri Derneği ve Bursa Voleybol il Temsilciliği bir yemek düzenledi.

Buz Park Havuz’da düzenlenen bu yemeğe Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve bazı yöneticiler de katıldı.

Yemekte Bursa voleyboluna sporcu, antrenör, hakem ve yönetici olarak büyük katkılar koymuş isimlerde bir araya geldi.

Hepsini yıllar boyunca sahada sporcu, hakem veya antrenör olarak izlediğim bu değerli arkadaşlarım ve büyüklerime bu köşeden Bursa ve ülke voleyboluna katkıları içinteşekkür ediyorum.

Yemekte Zeki Uslu, Faruk Saran, Murat Över, Murat Mestan, Yaşar Yılmaz, Orhan Bilgütay, Vasfi ve Aydoğan aynı masadaydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.