Hava Durumu

Korona ve turizm sektörü

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2020 08:07

Korona tüm sektörlerimizi vurdu. Bu konuda en büyük darbeyi yiyen sektör de turizm sektörü oldu. Kuşkusuz bu sektörün içindeki seyahat acentaları, zorluğu en çok hissedenler.
Sektörün ve acentaların sorunları geçtiğimiz gün düzenlenen bir toplantıda sanal ortamda masaya yatırıldı.
TÜRSAB Güney Marmara Seyahat Acentaları Bölge Temsil Kurulu tarafından düzenlenen toplantıya çok sayıda acenta sahibi ve temsilcisi ilgi gösterdi. TÜRSAB Güney Marmara Seyahat Acentaları Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu'nun yönettiği toplantıya, TÜRSAB Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker de katıldı.

TÜRSAB Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, bölge faaliyetlerini anlatırken, TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker de genel merkez tarafından yapılan faaliyetleri anlattı.
Hasan Eker, bu toplantıyla ilgili özetle şunları söyledi:
"TÜRSAB Güney Marmara Seyahat Acentaları Bölge Temsil Kurulu ile TÜRSAB Genel Merkezi ile bilgi paylaşımında bulunduk. Turizm sektörü, özellikle de seyahat acentaları en çok etkilenen sektör oldu. Bu anlamda ayrıcalığı hak ediyor.
Meslektaşlarımız şu anda hiç geliri olmadan, personel maaşlarının yarısını ödüyorlar. Çok uzun süre bu şekilde dayanamazlar. Personellerin işsiz kalmaması gerekiyor. En azından kira yardımı ve personel maaş desteği gerekiyor. Stopajlar da sektörümüzden alınmamalı şeklinde genel ve haklı bir talep var. Çözüm bulmak için çalışacağız, üyelerimizin sorunlarını yetkililere sürekli anlatacağız."
Acentalarımıza ve turizm sektörüne kolaylıklar diliyorum.

NİLÜFER AÇIK HAVA TİYATROSU

Kentimizin kültür ve sanat etkinliklerinin en yoğun yaşandığı Nilüfer'de, Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, "Nilüfer Kent Tiyatrosu Açıkhavada" etkinlikleriyle sanatseverlere açık alanda tiyatro şöleni yaşatıyor.
Koronavirüs pandemisi nedeniyle salonlardan çıkan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, "Nilüfer Kent Tiyatrosu Açıkhavada" etkinlikleriyle ağustos ayı sonuna kadar biri çocuk, 5'i yetişkin olmak üzere toplam 6 oyunu, sanatseverlerle kentin çeşitli mahallelerinde buluşturacak.
Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, perdeyi Ekim Sanat Atölyesi işbirliğiyle hazırlanan "Yaşlı Kadın ve Papağan" adlı çocuk oyunuyla açtı.
Virginia Woolf'un yazdığı, Ferhan Petek ve Hamza Berber'in oyunlaştırdığı ve yönetmenliğini de Mine Çerçi'nin üstlendiği "Yaşlı Kadın ve Papağan" adlı oyun, Balat Atatürk Ormanı'ndaki İzci Evi önünde ücretsiz olarak sahnelendi.
Ücretsiz sahnelenen "Yaşlı Kadın ve Papağan" adlı oyun, 24 Temmuz Cuma ve 7-14-21-29 Ağustos tarihlerlerinde Balat Atatürk Ormanı'nda, 21 Temmuz Salı ve 4-11-18-25- Ağustos tarihlerinde de kentin kırsal mahallelerinde sahnelenmeye devam edecek.
22 Temmuz Salı günü "Şimdi Soruyorlar Bana Aziz Bu Hikâyeler Nerden" adlı oyunu, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda ücretsiz olarak sahnelenecek.
Çağlar Çorumlu'nun rol aldığı "Übü Hep Übü" adlı oyun 25 Temmuz Cumartesi günü Balat Atatürk Ormanı'nda. Murathan Mungan'ın şair Orhan Veli Kanık'ın şiirlerinden kurgulayarak yazdığı, Reha Özcan'ın yıllar sonra sahneye taşıdığı tek kişilik oyun "Bir Garip Orhan Veli" 12 Ağustos Çarşamba günü, Levent Üzümcü'nün rol aldığı "Aziz Nesin Kabare" oyunu 19 Ağustos Çarşamba günü ve Sumru Yavrucuk'un rol aldığı "Shirly" adlı oyun da 26 Ağustos Çarşamba günü Balat Atatürk Ormanı'nda ana sahnede Nilüferli tiyatro tutkunlarıyla buluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.