Hava Durumu

Koza Lions 25 yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2022 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2022 08:07

Bursa’mızda sosyal kulüpler arasında yer alan Lions kulüpler arasında ikinci kurulmuş olan bayan Lions Kulübü, Koza Lions.

Tarih 1997 yılını gösterdiğinde topluma hizmet etmeyi şiar edinmiş bir grup gönüllü insan Nazan Derya’nın başkanlığında Bursa Koza Lions Kulübü’nü kurar. O tarihte o güzle kozanın içinden çıkan kelebek/kelebekler 25 yıldır, Bursa’da topluma katma değer katmaya çalışıyor. Hem de şikayet etmeden, olanaklarını ve sosyal ağlarını devreye sokarak, reklamlarını yapmadan.

Bu süreçte Bursa Koza Lions özellikle Onkoday – Lions Hasta Bakımevi ile Alzheimer Hasta Bakımevi’ne katkı koyan kulüplerden biri oldu. Ayrıca kulüp kurulduğundan beri yılda ortalama 20 çocuğumuza da eğitim bursu veriyor.

Evet, Bursa Koza Lions Kulübü, 25 yaşını kendi içinde kurmuş olduğu Bursa Koza Lions Kulübü Korosu’nun ve Ayşen Birgör’ün verdiği konserler ile kutladı.

Podyumpark’taki Sanat Mahal’de gerçekleşen etkinlikten elde edilen gelir Onkoday’e bağışlandı. Etkinliğin ana sponsoru Mercedes bayii Hasmer ’di. Ayrıca içecek sponsoru da Doluca Şaraplarıydı. Podyumpark da etkinliğe destek verdi.

Bu güzel geceye verilen kokteyl ile başlandı. Daha sonra konsere geçildi. Konser öncesi kurucu başkan Nazan Derya, şu andaki Bursa Koza Lions Kulübü başkanı Ayfer Ağırman, Kulüp sekreteri Hadiye Kamiloğlu ve Kulüp saymanı Neş’e Yıldırım  birer konuşma yaptılar.

Ve konuşmalar sonrası günün anısına hazırlanan belgeler dağıtıldı. Etkinliğe destek veren sponsorlara teşekkür plaketleri verildi.

Daha sonra konserin ilk bölümünde koroyu dinledik. Ardından da ikinci bölümde Ayşen Birgör’ün konseri vardı.

BURSA KOZA LİONS KOROSU

Bursa Koza Lions Kulübü kurucu başkanı Nazan Derya’nın girişimleri ile şef Faruk Ömer Öskan’ın liderliğinde bir koro oluşturuldu. Üç ay önce başlatılan çalışmalar sonunda koro ilk konserlerini verecek hale geldi.

Ayrıca, 25. yılın anısına güftesi Ersürel Olcay ve bestesi Faruk Ömer Öskan’a ait olan bir Koza Lions Marşı yapıldı. Konser bu marş ile başladı ve bu marş ile bitti.

Marşın sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum:

“Topluma hizmette yarış çağrısı

Hedefe birlikte varış çağrısı

Dünyaya kardeşçe barış çağrısı

İnsana sevgidir Koza Lionsum

Varlıktan yokluğa köprü kurandır

Güçsüze, yaşlıya hatır sorandır

Çevrenin derdine çare bulandır

İnsana sevgidir Koza Lionsum”

Etkinliği tüm sunumunu kurucu başkan Nazan Derya hanım yaptı. O ilk günkü heyecanını yaşıyordu.

Şef Faruk Ömer Öskan yönetimindeki Bursa Koza Lions Korosu’nda şu isimler vardı:

Arzu Uluöz, Ayfer Ağırman, Ayşe Başan, Ayten İlhan, Burcu Aydın, Deniz Epiri, Fatma Bağçivan, Figen Yılmaz Yıldırım, Hadiye Kamiloğlu, Muazzam Yazıcı, Nagehan Akdemir, Nazan Derya, Neş’e Yıldırım, Nurgül İleritürk, Nurten Dardağan, Selma Güleç, Üner Varal, Volkan Terzioğlu.”

Bu koroya eşlik eden Sazendeler de şu isimlerden oluşuyordu:

“Kemanda Feridun Kiviz, Udda Ercan Gelenler, Celal Er, Kanunda Hakan Kenarda, Klarnette Tarkan Zurna, Ritimde Serkan Toparlak, Klavyede Eyüp Coşkun, Bendirde Abdullah Mısırlı.”

Bu güzel koro 19 şarkıdan oluşan bir konser verdi. Konsere izleyenler de zaman zaman eşlik etti.

Bursa Koza Lions Kulübü korosunun konserinin ardından Ankara radyosu sanatçılarından Ayşen Birgör harika bir konser verdi.

SON SÖZ

Bursa Koza Lions’un 25. yaşını kutluyorum. Topluma katkılarının devamını diliyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.