Hava Durumu

Kriminal Bölge'den BUÜ'ye destek

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2021 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 07:53

Üzerinden çok zaman geçti. Yaklaşık 15 yıl önceydi. BUSİAD'ın danışmanlığı yaptığım dönemdi. Bir ara yönetim kurulunu ziyarete üç polis memuru arkadaş geldi. Bu genç polislerimizin her biri polisliklerinin dışında bir bilim alanında (fizik, kimya v.d.) akademik eğitim görmüşlerdi.

Bizlere bir sunu yapıp, Bursa'da bir Kriminal Laboratuvarı kurmak istediklerini, bunun için de kaynak arayışında olduklarını söylediler. Sunuda bir kriminal laboratuvarında neler yapılabileceğini anlattılar. Anlattıkları Amerikan filmlerinde izlediklerimiz gibiydi. O anlattıklarından kulak izinin de parmak izi gibi incelenebileceğini öğrenmiştik.

O dönem BUSİAD bir kaynak yaratamadı. Ben köşemde sadece söz edebilmiştim. Ama geçen yıllarda devletimizin kaynakları ve diğer kaynaklarla Bursamız, çok değerli bir Bursa Kriminal Bölge Müdürlüğü'ne sahip oldu. Bölge müdürlüğümüz Bursa'nın dışında Yalova, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya'ya da hizmet veriyor.

Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde "Belge inceleme, kimyasal inceleme, balistik inceleme, ses-görüntü data inceleme, iz inceleme, biyolojik inceleme" yapabiliyor. Ayrıca, bu merkezin bünyesindeki birimler Türkak tarafından akredite edilmiş durumda. Burası AB projeleri konusunda da üretken bir birim. Bursa'daki Bölge Müdürlüğü'nün başında Recep Gündüz var. Her biri değişik alanlarda uzmanlık eğitimi almış 100'e yakın polisimiz burada çalışıyor.

Bu 15 yıllık macerada Bursa yerelinin de büyük katkıları olmuştu. İlk yola çıkıldığındaki dönemin belediye başkanı rahmetli Hikmet Şahin, dönemin valisi Nihat Canpolat, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü de yapan Bursa eski Valisi Oğuz Kaan Köksal, dönemin milletvekili Altan Karapaşaoğlu ve daha birçok isim katkı koymuştu.

Uzun yıllar önce eski binalarında-şu andaki yerlerine geçmeden önce- laboratuarı gezmek de nasip olmuştu.

BUÜ'YE DESTEK

Bunları niye yazdım? Bursa Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, bünyesinde bulunan taramalı elektron mikroskop ile sıvı azot tankı ve ekipmanlarını Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi bünyesindeki laboratuvarlarda kullanılmak üzere hibe etti.

İlgili protokol BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Bursa Bölge Kriminal Laboratuvarı Müdürü Recep Gündüz tarafından imzalandı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz şöyle dedi:

"İmzalanan protokol ile Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü üniversite için önemli bir katkı sağladı. Kriminalistik yüksek lisans programımız hali hazırda açılmıştı ve interdisipliner bir şekilde ilerliyordu. Önümüzdeki Şubat ayında yeni bir kontenjan açarak emniyet ve jandarmamızdan burada lisansüstü eğitim almak isteyen arkadaşlarımızı alabileceğiz. Çok teşekkür ediyoruz. İnşallah güzel hizmetlere vesile olur. "

RECEP GÜNDÜZ NE DEDİ?

Beş yılı aşkın bir süredir görevinin başında olan Bursa Bölge Kriminal Laboratuvarı Müdürü Recep Gündüz ise şunları söyledi:

"Bu süre zarfında şunu fark ettim ki; bilim üreten bir kurumun yani Bursa Uludağ Üniversitesi'nin çok yakınında olmamıza rağmen, ciddi bir işbirliği yürütülemediğini gözlemledik. Bu işbirliğini nasıl arttırabiliriz diye girişimlerde bulunduk. Ardından elimizdeki bazı cihazların tam kapasite ile çalışamadığını tespit ettik. Bu cihazların gerçek anlamda bilime hizmet edebileceği bir yere bağışlanması konusunda fikir birliğine vardık ve Üniversitedeki hocalarımızla görüştük. Nihayetinde bugün cihazlarımızı protokol ile teslim ediyoruz. İnşallah bundan sonra yapacağımız çalışmaların da ilk adımı olacaktır. Üniversite bizim için büyük bir önem taşıyor. Her türlü işbirliğine ve desteğe açığız. İki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum"

SON SÖZ

Bir yandan gündemimizi işgal eden iktidar ve muhalefetin yarattığı suni gündemler ve havanda su döven seviyesiz tartışmalar. Ayrıca İslam ile alakası olmayan ama İslam adına gündeme getirilen saçma sapan fetvalar.

Bir yandan da bu olumsuzlukların içinde bir üniversite rektörü ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki bir bölge müdürünün bilim ve insanlık adına sinerji yaratacak bir işbirliği çabaları.

Prof.Dr.Ahmet Saim Kılavuz ve Recep Gündüz'ü kutluyorum.

...

İlk izlediğim kabare tiyatrosu Devekuşu Kabare'deki Zeki Alasya, Metin Akpınar'ın "Ha bu diyar" oyunuydu. Oyunun müziğinin sözleri şöyleydi:

"Ha bu diyar... Ha bu diyar... Ha budi, ha budi... Ha bu diyar... Böyledir beyler böyledir... Bunun burası Türkiye'dir..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.