Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük kız çocuğu Hiroşima ve akıl

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2018 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2018 08:21

Dünden tam 73 yıl önceydi. 6 Ağustos 1945'te yerel saatle 08.15'te, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait "Enola Gay" adlı B-29 bombardıman uçağı, Japonya'nın Hiroşima kentine "little boy" (küçük çocuk) adı verilmiş bir atom bombası attı.
İnsanlık tarihi boyunca ilk kez Hiroşima'da kullanılan ve 15 bin tonluk TNT'nin patlayıcı gücüne eşdeğer bu atom bombası, resmi kaynaklara göre 140 bin kişinin ölümüne, onbinlerce insanın da radyasyondan ağır şekilde etkilenmesine neden oldu. Kentin yüzde 60'ı haritadan silindi, kent üzerinde 13 kilometrekarelik bir radyasyon bulutu oluştu.
Bu yetmedi Hiroşima'ya bomba atılmasından üç gün sonra, bu kez Nagazaki 'ye Amerikan "Bockscar" isimli B-29 Superfortess uçağı, "Fatman" (Şişman Adam) adlı ikinci nükleer bombayı Nagazaki 'ye bıraktı. İlk anda 100 bin kişi öldü.
Evet, insanoğlu diğer canlılara oranla akıl sahibidir. Ama o aklını nasıl kullandığı da ortadadır. 73 yıl oldu. Bundan en ufak bir ders bile çıkaramamışız.
Nazım sen boşuna yazmışsın, Küçük Kız'ı. Dünyayı hâlâ silah kartelleri yönetmeye devam ediyor. Birbirimizi öldürmeye ve birbirimizden nefret etmeye süratle devam ediyoruz.

BUMİAD'DA TARIM VE KIRSAL KALKINMA

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun'u ağırladı.
BUMİAD dernek binasında gerçekleşen ziyarette, BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, UTEK Başkanı Ferdi Tercanlıoğlu ile birlikte BUMİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve TKDK Bursa İl Koordinatörlüğü yetkilileri hazır bulundu.
TKDK İl Koordinatörü ve temsilcilerini misafir etmekten mutluluk duyduğunu söyleyen BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, TKDK' nın tarımın ve kırsal kesimin gelişmesi için büyük bir şans olduğunu ifade ederek "Çiftçimizin, yerli girişimcilerimizin gelişmesi, büyümesi ülkemiz ve bölgemiz adına sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda çok önem arz etmektedir. Bu konuda takdirlerimizi sunuyoruz. Bu çabaların kırsal alanda göçün önlenmesine katkı koyarak TKDK'nın gerek kırsal alandaki destekleri, gerekse de tarım ve hayvancılık alanındaki desteklerini çok değerli buluyoruz. Bu noktada Ömer Berksun'un şahsında tüm TKDK kurumunu kutluyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.
BUMİAD ve faaliyetlerinden etkilendiğini söyleyen TKDK İl Koordinatörü Ömer Berksun ise, BUMİAD ile birlikte, gelecekte işbirliği içerisinde projeler üretmek istediklerini belirterek, "Hepimiz bu şehrin ve ülkenin paydaşlarıyız. Şehrimize ve değerlerimize sahip çıkmak, onu geliştirmek tek gayemiz olmalı. Tarım ve kırsal kalkınma da bunlar arasında önemli bir yer alıyor." dedi.
Berksun, daha sonra da TKDK' nın destekleri içerisinde yer alan hayvancılık, işleme tesisleri ve kırsal alanda yapılan bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, makine parkları, kırsal turizm ve yenilenebilir enerji yatırımları konusunda bilgilendirme yaparak konuşmasını sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.