Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban Bayramı arife ve milat

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2019 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2019 08:46

Bugün arife, yarın bayram başlıyor. Bir bayram arifesindeyiz. Ve bu arifeye çok yoğun gündemlerle giriyoruz. Hem ülkemizin dış sorunları yani uluslararası ilişkilerimizdeki sorunlar; hem ülke içindeki sorunlar ve de kişisel sorunlarımız. İki bayram arasındaki süreçte neler yaşadığımızı kısaca anımsayalım.
Önce dış huzurumuzu etkileyenlere bir göz atalım. Yinelenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, S 400 krizi, F 35 krizi, FETÖ operasyonları, şehitlerimiz, Kaz Dağları eylemleri, giderek büyüyen işsiz ordusu, zamlar ve artan hayat pahalılığı, Suriyeli göçmen sorunu, Suriye'deki güvenli bölge konusu, trafik sorunu, hava kirliliği, üniversiteye giriş sınavı, liseye geçiş sınavı, eğitim sistemindeki devasa sorunlar, siyasilerin birbirlerine karşı söyledikleri topluma karşı söyledikleri ve ardı arkası kesilmeyen ithamlar, hakaretler, iftiralar ve arka arkasına gelen diğer sorunlar, kuşkusuz bunlara eklenen kendi özelimizdeki sorunlar.
İç huzurumuza göz attığımızda eşler arasındaki beklentiler, ebeveynler ve çocuklar arasındaki beklentiler; çalışanlar ve patronlar arasındaki beklentiler, bunun dışında kendimizle ilgili beklentiler, kendimizin çözmesi gereken iç sorunlarımız, değiştirmeye çalıştırdığımız davranış ve alışkanlıklarımız; bunun yanında küskünlüklerimiz, kırgınlıklarımız v.d.
Evet, böyle bir atmosfer içindeyiz. Bu atmosferde dünyada ve ülkemizde herkesin aradığı gibi bir huzur arıyoruz. Bu huzuru oluşturmak için kendimize yeni paradigmalar oluşturmak için hep bir milat arayışında oluruz. Bu milat arayışlarındaki önemli tarihler de genelde yılbaşı, bayramlar olur.
Böyle bir başlangıcın bugün arifesi. Yarın bayram başlıyor. Bunun hepimizin hayatını bir biçimde etkileyecek yeni başlangıçların, yeni değişimlerin, yeni olumlu bakışların, yeni iyi dönemlerin, miladını oluşturmasını diliyorum.
Bu bayramın tüm dünyaya barış ve huzur; ülkemize huzur ve bereket, insanlarımıza sağlık ve huzur dolu günlerin başlangıcı olmasını gönülden diliyorum.
İyi bayramlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.