Hava Durumu

Kurumsal hafıza ve Davut Gürkan

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2021 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 08:05

Toplumsal zaaflarımızdan biri de kurumsal hafızayı önemsemeyişimizdir. İster gönüllü, ister profesyonel bir kurumun başına gelen kişi, genelde "sil baştan" yapar.

Bu sil baştan yapılırken de, o kurumun geçmişi ile ilgili, daha doğru bir deyişle kurumsal hafıza ile ilgili çoğu zaman hiçbir şey yapmaz. Şişmiş egolar, ben herşeyi bilirim dediği için kendinden önce bir şey yapılmamış kabul eder.

Bu ve benzer örnekleri birkaç istisna dışındaki (bazı kurumları ve kuruluşları tenzih ediyorum) dev şirketlerde ve köklü kuruluşlarda da görürüz. Genelde "Bunu da bilmiyorsun?" diye düşünüleceğini hesap eden kişi soru da sormaz, bilmediği bir şey olduğu anlaşılmasın diye.

Size bir hadisi anımsatmak isterim. İslam alimi Celâleddîn Süyûtî, yetmiş bir hadis kitabını Cemʿu'l-Cevâmîʿ adıyla bir araya toplamaya başlamış, fakat buna ömrü yetmemişti. Orada şu hepimizin bildiği hadis de geçer. Hadisin tamamı şöyledir:

"Hazret-i Enes (ra) rivâyet etmiştir: Peygamber Efendimiz (asm) buyurmuştur ki: 'Çin'de de olsa ilmi arayınız. Çünkü ilim öğrenmek her Müslüman'a farzdır. Melekler, yaptıkları işten hoşlandıkları ilim talebeleri için kanatlarını yere sererler."

Bu hamurla yoğrulmuş toplumumuzdaki;

Bu burnu büyüklük, bu kibir, bu herşeyi ben bilirim nedendir?

Sorgulanması gereken budur.

Bizi ne değiştirmiştir?

Biz neden bu kadar değişmişizdir?

Mayamızdaki eksiklik nedir?

Neyse konuyu dağıtmayalım...

AK PARTİ'DEKİ HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

Davut Gürkan AK Parti İl Başkanı seçildikten sonra "hayırlı olsun" ziyaretleri başladı. Bu ziyaretlerden birisi de kökeni Refah ve Fazilet Partisi'ne dayanan AK Parti'nin eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve de Devlet Bakanlığı yapan Faruk Çelik'ti.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, bu ziyaret sonrası Faruk Çelik'i İl Yönetim Kurulu'na davet eder. Çelik, bu toplantıya da katılır. Toplantıda deneyimlerini paylaşır.

Faruk Çelik, seversiniz, sevmezsiniz Refah, Fazilet ve AK Parti'nin Bursa özelinde ve AK Parti'nin Türkiye genelindeki kurumsal hafızalarından biridir. Onun deneyimlerini paylaşması önemlidir.

Bir diğer ziyaret de Bursa Büyükşehir eski Başkanı Recep Altepe'nin yanında, eski AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, Altepe döneminde Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı olan Bayram Vardar ve çalışma ekibinden Abdülkadir Karlık'ın ziyaretleriydi.

Sanırım bu ziyarette Recep Altepe ve de döneminin en etkin bürokratlarından olan Bayram Vardar'ın da, önemli bazı konularla ilgili paylaşımları olmuştur.

SON SÖZ

Anladığım kadarıyla AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, bu tür ziyaretlerdeki sohbet ve deneyim paylaşımlarından topladıklarıyla AK Parti Bursa'nın "Big data/Büyük veri"sini topluyor. Sonuçta ortaya büyük bir sumasyon (birikim) çıkacak.

Davut Gürkan da sanırım bunları kendi süzgecinden (selektif permabilite/seçici geçirgenlik) geçirecek ve gerekenleri, gereken yerde kullanacak.

Bence çok konuşmak ve sağa sola vaatlerde bulunmak yerine, Gürkan şu dönem dinleyerek en akıllısını yapıyor.

Dileğim bu toplanan bilgilerin, birkaç kişinin çıkarına değil de, Bursa'nın geleceğine yönelik, sağlıklı ve sürdürülebilir projelere dönüşmesi.

Zaman içinde ne olduğuna/olacağına hep birlikte tanık olacağız. Hayırlısı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.