Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kutlu Payaslı'ya saygı

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2017 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 08:23

Hayatımda ülkemizin çok yakından tanıdığı iki müzik insanının ayrı ayrı yerleri vardır. Bunlardan birisi beni dünyaya getiren doktorum Dr.Alaattin Yavaşça ve diğeri hayatını kaleme alma onuru yaşadığım,Türk Sanat Müziği'nin yaşayan efsanelerinden biri olan Kutlu Payaslı.
Tüm bunlara rağmen müzikle ilgili olan (dinleyici bazında) bendenizin, ne sesi, ne kulağı, ne de ritim duygusu vardır.
Cumartesi gecesi kurucu başkanlığını Kutlu Payaslı'nın yapmış olduğu Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği özel bir gece düzenledi.
Derneğin düzenlediği 62. sanat yılında Kutlu Payaslı'ya saygı gecesi muhteşem bir geceydi. Şef Remzi Çelikyay yönetiminde Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği korosu muhteşem bir konser verdi. Konsere TRT İzmir Radyosu sanatçılarından Neşe Öztaş, Selim Öztaş, Dilek Şafak, Güldehan Marmara, Tolga Meriç, Gülten Yeğin de solist olarak katıldı. Sanatçılar bir Kutlu Payaslı bestesi, bir Zeki Müren şarkısı söylediler. Geceyi Sevilay Akın sundu.
Başta Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İsmail Eren olmak üzere derneğin tüm üye ve emekçilerini bu vefalı davranışlarından ötürü kutluyorum.

Otomotivde değişen kalite

BUSİAD Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlık Grubu tarafından organize edilen IATF 16949:2016 Geçiş Süreci ve Temel Değişiklikler Semineri BUSİAD Evi'nde gerçekleştirildi.
Mevcut ISO/TS 16949:2009 teknik spesifikasyonu yerine yayınlanan IATF 16949:2016 standardının ele alındığı seminere firmaların kalite yönetim sistemi uzmanları, sanayiciler ve ilgili birim yöneticileri katıldı.

İrgil ve Magna Carta

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. İrgil bu toplantıda "Bu anayasa değişikliği bizi 800 yıl önceki Magna Carta'dan bile geriye götürüyor" dedi.
1215 yılında İngiltere'de imzalanan ve ilk anayasa metni kabul edilen Magna Carta ile kralın yetkilerinin sınırlandırıldığını hatırlatan İrgil, "Bu belgede; 'hiçbir özgür insan yürürlükteki yasalara başvurmaksızın, tutuklanamaz, hapsedilemez, mülkü elinden alınamaz, sürülemez ya da yok edilemez. Adalet satılamaz, geciktirilemez hiçbir özgür yurttaş ondan yoksun bırakılamaz' anlayışı karar altına alınmıştır. İşte biz bu anayasa değişikliği ile 800 yıl geriye gidiyoruz. Magna Carta'dan 800 yıl sonra, biz tersini yapıp kralın yetkilerini artırıyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.