Hava Durumu

Lions Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2021 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2021 07:49

Uluslararası Lions Kulüpleri, Şikago'da bir sigortacı olan Melvin Jones'un rüyası olarak başladı. Melvin Jones, yerel meslek kuruluşlarının ufuklarını, salt mesleki olan ilgi alanlarından, toplumlarının ve daha geniş anlamda dünyanın daha iyi koşullara erişmesi için genişletmeleri gerektiğine inanıyordu. Jones'un üyesi olduğu grup olan "Business Circle of Chicago" (Şikago İş Çevresi) grubu bu görüşü benimsendi.

Ülkenin çeşitli yerlerindeki benzer gruplarla temas edilerek, 7 Haziran 1917 tarihinde Şikago'da LaSalle Oteli'nde bir örgütlenme toplantısı yapıldı. Bu yeni grup, toplantıya katılan gruplardan birinin adını aldı. Ve Association of Lions Clubs (Lions Kulüpleri Birliği) hayata geçti.

Ülkemizde ilk Lions Kulüp 1963 yılında Ord. Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay tarafından kurulan İstanbul Milletlerarası Lions Kulübü'ydü. Günümüzde Türkiye'de 7000 Lion ve 1400 Leo "Topluma Hizmet" için çalışıyor.

1971 yılında kentimizdeki ilk lions kulüp olan Bursa Lions Kulübü, Feridun Malcıoğlu tarafından kuruldu. Kurucular arasında Cüneyt Pekman, Memduh Gökçen, Nuri Erbak, Fahir Sabuniş, Doğan Yılmazipek, Erol Aysan, Metin Sabuniş, Aydın Aydın, Ergun Kağıtçıbaşı gibi isimler vardı.

Bursa'da günümüzde 15 Lions Kulübü, 415 lion ve 5 Leo Kulüp bulunuyor.

CUMHURİYET SÖZCÜSÜ ÖDÜLÜ

Bünyesinde 26 Lions Kulübü bulunduran 118 K Yönetim Çevresi Federasyonu 10 yıldır Cumhuriyet Sözcüsü ödülünü veriyor. Bu özel ödül geçmiş yıllarda Bekir Coşkun, Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Prof. Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Ataol Behramoğlu, Aziz Konukman, Prof. Dr. Emre Kongar, Doğan Şentürk ve Uğur Dündar'a verildi.

Cumartesi günü düzenlenen Lions 118 K Cumhuriyet Balosu'nda bu ödül gazeteci İsmail Küçükkaya'ya verildi. Altınceylan'da düzenlenen bu geceye 350'yi aşkın konuk katıldı.

Toplantıya katılanlar arasında geçmiş dönem konsey başkanlarından Prof.Dr.İbrahim Hızalan ve Dr.Ahmet Öztürk, bu dönem konsey başkanı Özer Balta, çok sayıda geçmiş dönem genel yönetmenleri, kulüp, bölge ve kesim başkanları da vardı.

NE DEDİLER?

Toplantıda bir konuşma yapan 118 K 2021/2022 Dönemi Genel Yönetmeni Neşe Baklacıoğlu şunları söyledi:

"118 K Yönetim çevresi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Cumhuriyet Sözcüsü ödülünü bu yıl İsmail Küçükkaya'ya vermekten gurur duyuyoruz. Bizler Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olan lionlar olarak onun bize gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda, onun izinde yürümeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Karşılıksız hizmetlerimize de devam edeceğiz. "

İsmail Küçükkaya ise bu ödülü aldıktan sonra şunları dile getirdi:

"Bu ödülü almaktan gurur duyuyorum. Ben ödülü kanalım ve ekibim adına alıyorum."

Geceye Bursa Uludağ Üniversitesi hocalarından oluşan özel orkestra da renk kattı.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA KİMDİR?

İsmail Küçükkaya, 20 Ocak 1972'de Yunus ve Halise Küçükkaya'nın oğlu olarak Kütahya'nın Simav ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Simav'da tamamladı, ardından 1993'te Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli kurumlarda çalışan Küçükkaya, 2013 yılından beri Fox TV'de "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat" programını yapıyor.

İsmail Küçükkaya'nın Cumhuriyetimize Dair (2008), Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı (2012-İlber Ortaylı ile birlikte), Korkma (2016), Biraz Cesaret (2019) ve Fikri Hür Vicdanı Hür (2020) isimli beş kitabı bulunmakta. Ayrıca çeşitli ödülleri de bulunuyor.

SON SÖZ

Lionları Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü'nü gelenekselleştirdiği ve de topluma bir asırdan uzun süredir gönüllü hizmet ettikleri için kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.