Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LİST ve Yalçın İpbüken

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2019 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2019 08:29

Uludağ Üniversitesi Lisansüstü İşletme Topluluğu kısa adıyla LİST'in bir etkinlğine katıldım. LİST, Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme ve Yönetim Organizasyon Bölümleri'nin yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan bir organizasyon.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bilçin Tak Meydan'ın İşletme Doktora'daki Makro Örgüt Kuramı dersinin konuk konuşmacısı Yalın Enstitü Derneği Başkanı Yalçın İpbüken'di.
Bursa'nın yakından tanıdığı isim olan Yalçın İpbüken, "21.Yüzyılın İnsanı, Ailesi, Kurumu ve Ülkesi Olmak" temasıyla bizlere çok değerli deneyimlerini ve bilgilerini aktardı
Ders boyunca öğrencilerin ilgisi ve derse katılımları ucundan köşesinden bir akademisyen olarak değerlendirdiğimde gerçekten çok güzeldi.

Genç doktorantlara başarılar diliyorum. Beni 80'li yılların sonunda doktora yaptığım günlere götürdüler. Ayrıca, Uludağ Üniversitesi Lisansüstü İşletme Topluluğu'nu da kutluyorum.

DOĞAN AĞABEY'İ ANDIK

Bursa sanayi ve iş dünyasına gelip, geçmiş en naif insanlardan biri de BUSİAD'ın kurucu başkanı Doğan Ersöz'dür.

Ekonomiden, felsefeye; psikolojiden, doğaya kadar birçok alanda derin bir entelektüel birikime sahip Doğan Ersöz aramızdan 25 yıl önce ayrılmıştı.


Onun son saatlerinde görüştüğü birkaç kişiden biri de bendim. Kendisi Erdoğan Bilenser ve Yakup Altınöz ile birlikte bir basın turuna çıkmıştı. Son uğradıkları yer de o gün benim çalıştığım Haber gazetesiydi. Rahmetli Kemal Sulaoğlu'nun odasında sohbet etmiştik. Bizden ayrıldı kısa bir süre sonra vefat haberini almıştık.

Onu ilk kez gazeteciliğe başladığım yıllarda yeni kurmaya çalıştığı BUSİAD'ın ilk günlerinde Bursa Hakimiyet'te rahmetli Saruhan Ayber'in odasında görmüştüm. Daha sonraki yıllarda ise BUSİAD etkinliklerinde izledim.
Hele hele bir BUSİAD etkinliğini hiç unutmuyorum. O zaman cep telefonları yeni yeni çıkmaya başlamıştı. Ben de bir yeni telefon almıştım. Çelik Palas'ta yanlış anımsamıyorsam Alparslan Türkeş'in(Süleyman Demirel de olabilir) konuşmacı olduğu bir toplantıydı. Toplantı bitti. Arabaya yöneldim ve ceketimi çıkartırken, telefonu arabanın üzerine bıraktım. O arada Cavit Çağlar arabayla önümden geçerken el sallaştık ve arabaya bindim. Telefon arabanın üstünde yola devam etmişim. Bir süre sonra telefon doğal olarak düşüp kaymış. Neyse...

Üzerinden yıllar geçti. On yılı aşkın bir süre ilk günlerinden beri tandığım BUSİAD'ın danışmanlığını yapma onurunu yaşadım. Ardından da üyesi olma onurunu. Sonra rahmetli kurucu başkanımız Doğan Ersöz'ün hayatını kaleme almak nasip oldu. O dönemde de onu ve ailesini daha yakından tanıdım.

Perşembe günü Doğan Ersöz, vefatının 25. yılında Emir Sultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Törende BUSİAD YDK Başkanı Günal Baylan, "Bu anma herkese nasip olmayacak bir şey. Nüktedanlığı ve bilgeliği ile hepimizi etkiledi. Sivil toplum örgütleri demokrasinin yüzüdür. Bizler elimizden geldiğince görevlerimizi yerine getirdik. Temel sağlam olduğu için BUSİAD yıllarca da yaşayacak" diye konuştu.

Doğan Ağabey ışıklar içinde uyu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.