Hava Durumu

Lösemili Çocuklar Haftası

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2017 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 08:12

Halk arasında kan kanseri olarak da bilinen lösemi; kandaki alyuvarların aşırı derecede çoğalmasıyla meydana gelen bir hastalık.
Çocukluk çağında görülen kanser türlerinden en yaygın olanı lösemidir ve kanser vakalarının yüzde 35'ini lösemi oluşturur. Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında 1200 - 1500 lösemi vakasına rastlanır. Löseminin nedenleri günümüzde henüz tam olarak aydınlatılamamıştır.
Bu hastalığın nedenleri arasında "Radyasyon, genetik yatkınlıklar, böcek ilaçları gibi kimyasal maddeler, bazı hastalıklar" sayılmaktadır.
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), ilk kez 1998 yılında kuruldu. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası, LÖSEV önerisiyle Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yer vermektedir.
LÖSEV, maskeli çocuklarımızın toplum tarafından dışlanmaması, ilgi ve sevgiyle desteklenmesi noktasında bir farkındalık yaratmak amacıyla bu hafta organize edilmekte.

UÜ'lü öğrenciler ve ödül töreni

UÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen 2. Uluslararası Flüt Yarışması'na katıldı.
Yarışmada UÜ Devlet Konservatuvarı lisans dördüncü sınıf öğrencilerinden Elif Özgür 20-26 yaş arası kategoride ikincilik ödülüne, lisans birinci sınıf öğrencilerinden Seray Seyhan da üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Almira'daki BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Almira Otel'de düzenlediği 29 Ekim balosunda BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri de sahiplerini buldu.
Etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra BUMİAD üyesi ve aileleri katıldı.

BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, "Yaşamımızın en önemli değeri cumhuriyeti korumak. Bunun için çaba harcıyoruz" dedi.
Törende; Prof. Dr. Ulviye Özer ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bireysel, Meral Muammer Ağım Ortaokulu, Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi de kurumsal olarak ödül aldılar.
Törende ayrıca yeni BUMİAD üyeleri Mürsel Öztürk, Nedret Yayla, Serhan Şahinkaya, Gürsel Arslan, Aydemir Ersoy, Emir Lapacı, Çağıl Cesur'a üyelik belgeleri ile rozetleri takdim edildi.
Ödül alanları kutluyorum. Yeni üyelere de başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.