Hava Durumu

LoveRun, Dudaklı köyü ve Çınarlı Yol

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2020 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2020 08:01

İçinde yaşadığımız kent birçok doğal güzelliği de bağrında barındırıyor. Bursa'da birçok kişinin görmediği çok değerli, doğa harikası diye tanımlayabileceğimiz yerler bulunuyor. Bu yerler birçok güzellikleri de bünyesinde taşıyor. Bunlardan biri de Dudaklı Köyü ve Çınarlı Yol.

Dudaklı Köyü, bir zamanlar Doğu Roma İmparatorluğu'nun sınır kalesi olan Kestel'e bağlı Gölbaşı'nda. Dudaklı Köyü ve köyün devamında her iki tarafında tarihi çınar ağaçlarıyla dolu 1.5 kilometrelik Çınarlı Yol da bizleri bir doğa harikası ile tanıştırıyor.

Dudaklı bildiğiniz gibi geçen ay bir sel felaketine uğradı. Dudaklı Köyü'ne moral desteği sağlamak, köyün tarihi çınarlarla çevrili yolu yanı sıra Narlıdere Parkuru ile bölgenin doğal güzelliklerinin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Mehmet İşsever önderliğinde geleneksel hale getirilmesi hedeflenen bir yol koşusu düzenleniyor.

LoveRun NEDİR?

LoveRun, bir süredir dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen, tamamen bir umut mesajı yaymak ve ayrıcalıksızlara farkındalık yaratmakla ilgilidir. Amaç, yoksulların yaşamlarında kalıcı bir değişiklik yapmak için topluluk üyeleri arasında anlamlı ilişkiler kurmak, çevredeki herkesin hayatlarını iyileştirmeye yardımcı olmak ve başkalarına da aynı şeyi yapma konusunda ilham vermektir.

LoveRun DUDAKLI 2020 KOŞUSU

Merinos Gönül Dostları Sofrası'nda düzenlenen basın toplantısında, bir spor gönüllüsü olan Mehmet İşsever, Bursa için geleneksel hale getirme hayalini paylaştığı uluslararası bir spor etkinliğini tanıttı.

LoveRun Dudaklı 2020 Koşusu, 16 Ağustos pazar günü, Dudaklı Köyü'nde organize edilecek.

Bu organizasyon ülkemizde pandemi sürecinde askıya alınan sportif etkinliklerden sonra normalleşme sürecinde düzenlenen ilk yol koşusu olacak. LoveRun Dudaklı 2020 Koşusu'na atletizm sevdalıları ve içlerinde milli atletlerimizin de bulunduğu birçok sporcu katılacak.

Koşu pandemi koşullarında sosyal mesafe ve hijyen kurallarının dikkatle uygulandığı bir organizasyon olarak planlanmakta.

Hedef bu yıl ilki düzenlenecek LoveRun Dudaklı Koşusu'nu geleneksel hale getirmek. Mehmet İşsever organizasyonunda gerçekleşecek LoveRun Dudaklı 2020 Koşusu'na bugüne kadar 600'ün üzerinde sporcu kayıt yaptırdı. 1000'in üzerinde katılım beklenen yarışlar 6 kategoride gerçekleşecek.

Bu yol yarışının parkuru Dudaklı Ağaçlı Yol- Dudaklı Köyü -Narlıdere Şelalesi'nden dönüş rotasını takip eden 12 kilometrelik bir parkur.

Koşu "Genel Klasman (kadın -erkek kategorileri), Yaş kategorisi (kadın-erkek kategorileri), Takımlar kategorisi (6 kişilik ekipler), Şirketler kategorisi (6 kişilik ekipler) ve Paralimpik kategorisi (kadın-erkek kategorileri)" kategorilerinde düzenleniyor.

Ayrıca 2,5 km'lik çiftler koşusu da yapılacak. Koşuyu tamamlayan katılımcıların tümüne anı madalyası verilecek. Dereceye giren atletlere ise kupaları yapılacak seremoni ile takdim edilecek. Koşuların ardından Yıldırım Atlı Cirit Spor Kulübü'nün gösteri müsabakası da yer alacak.

Mehmet İşsever'in toplantıda yaptığı açıklamada, bu yol koşusu ile ilgili olarak şunlar söylendi:

"Covid-19 pandemisine dair önlemlere, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına Atletizm Federasyonu'nun denetiminde titizlikle uyulacak. Etkinlik gençlerimize bu sporu sevdirerek, dünya çapında yeni rekorlara imza atmanın ve sporu hayatımızın bir parçası yaparak sağlıklı yaşamın anahtarı olacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.