Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LPG'li araçlar ve denetim konusu

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2017 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2017 07:34

LPG ile çalışan araçların denetimleri TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından yapılmaktaydı.
Kamusal denetimleri, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 24 Haziran 2017 tarih ve 30106 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"te yapılan değişikliklerle bu denetim odadan alınarak firmaların beyanına bağlandı
Bu konu ile ilgili bir açıklama yapan MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart şunları söyledi:

"Denetim ve kontrol sektörde faaliyet gösteren ve giderek denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde faaliyet yürütecek olan firmaların inisiyatifine bırakılmaktadır.
Bu uygulama ile ülkeye yasa dışı yollardan LPG KİT'i ve malzeme girişi ile standart dışı yerli üretim artacak, tekniğine uygun olmayan LPG araç dönüşümleri başlayacak, haksız rekabet koşulları artacak, yetkili mühendis istihdamı azalacak, sektörde disiplinsizlik, denetimsizlik ve kontrolsüzlük had safhaya ulaşacaktır"
Evet, bu konuda denetimin firmalara bırakılması ne oranda doğrudur, bunu süreçte göreceğiz.
Şahsi görüşüm tarafsız denetimlerin önemli olduğudur.
Dilerim bu konuda üzücü olaylar yaşamayız.

*İyi bayramlar

Hz. Muhammed'den iki hadis:
"Bir Müslüman'ın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o Müslüman için birer sadakadır."
"Bir insan ölünce üç kişi hariç herkesin ameli kesilir: Sadaka-i cariye bırakan, veya istifade edilen bir ilim bırakan veya kendine dua edecek salih evlat bırakan."

*Hayvanat bahçesinin yeni konukları

Önce Kültürpark içinde birkaç kümeste bazı kümes hayvanları vardı. Sonra Erdem Saker döneminde 1998 yılında Botanik Park ile birlikte Bursa Hayvanat Bahçesi de kuruldu. Kuruluşunda 70 türle ziyaretçi kabulüne başlamıştı.
Bursa Hayvanat Bahçesi'nin (Bursa Zoo) tür sayısı fok ve penguenlerin katılımıyla 112'ye çıktı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başlangıçta 600 olan hayvan sayısının yapılan ek yatırımlarla birlikte 1200'e çıkarıldığını ve Bursa'nın bu alanda Türkiye'nin öncü illerinden biri haline geldiğini söyledi.

Daha sonra Başkan Recep Altepe, Erdem Saker ve Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte fok ve penguen barınakları ile soğutma sistem odalarını incelediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.