Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Makersteam, Çin'de dünya üçüncüsü

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2018 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 08:29

Dünyada milyonlarca kişinin takip ettiği "maker akımı" sayesinde, "kendin yap" kültürü son yıllarda ülkemizde de oldukça popüler hale geldi. Özellikle 7-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik maker eğitimi veren atölyeler ülkemizde de yayılmaya başladı. Bu konunun ülkemizdeki öncülüğünü Ermetal Şirketler Grubu kurucusu Fahrettin Gülener yapıyor.
MAKE X Dünya Şampiyonası, Çin'de yapıldı. Bu yarışmaya katılan Fahrettin Gülener'in yarattığı ve de adını koyduğu BenMaker'ın, Makersteam'i iki ödül birden aldı.
İlk tur yarışlarını başarı ile tamamlayarak final müsabakalarına katılan Makersteam, finalde kurduğu başarılı ittifak ile yarışmada "Dünya 3. sü" oldu. BenMaker Robot Takımı eğitmen Erkan Bölükbaş ve takım üyeleri Deniz Kan (Çakır Koleji-10 Yaş) ve İrem Toker (Uludağ Koleji-12 yaş)'den oluşuyor.
Final müsabakasında verilen tüm görevleri başarı ile tamamlayan Makersteam robot takımı tam puan ile yarışmayı tamamladı.
MAKE X Dünya Şampiyonası'na 21 ülkeden toplam 355 takım katıldı. Bu arada üçüncülük ödülünün yanında "En İyi Takım Kültürü" ödülü de Makersteam'in oldu.
Yarışma süresince Türk kültürünü başarı ile temsil eden Makersteam, diğer ekipler ve organizasyon ekibi ile iletişimi sayesinde kazandıkları bu ödül ile finale damgasını vurdu.
MakeX Robotik Turnuvası gençlere yüksek kaliteli, son derece etkili ve üst düzey bir robot etkinlik platformu. Takımlar 1 koç (zorunlu), 1 danışman (zorunlu değil) ve en az 2, en çok 4 takım üyesinden oluşuyor. Koçların 18 yaşını doldurmuş olması zorunlu.
2018 MakeX Robotik Turnuvası önce dünyada gerçekleştiriliyor. Sonra final Çin'de yapılıyor. Eğitim Teknolojileri Derneği tarafından organize edilen Türkiye ayağı, 18-20 Mayıs tarihleri arasında ICC Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapıldı ve Gülener'in Makersteam'i, Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.
MAKE X NEDİR?
Ana faaliyeti Çin'de gerçekleştirilen MakeX, "Robotics Turnuvası", "Maker Maratonu" ve "STEAM Karnavalı" gibi etkinliklerle yaratma, paylaşma ve işbirliğine yönelik coşkuyu teşvik eden gençlerin büyümesine rehberlik eden bir robot etkinlik platformu.
MakeX Robotik Turnuvası, bilim, teknoloji ve eğitim yeniliğini üst düzey rekabet yoluyla teşvik etmek ve gençleri bilim, teknoloji, mühendislik, sanat, matematik ve diğer multidisipliner bilgiler ve bunların pratik problemlere uygulanmasıyla STEM eğitimini destekleyen uluslararası bir robot yarışıdır.
Buna ek olarak, MakeX gençlerin işbirliği içinde iş yapmalarını ve rekabet içinde kendilerini geliştirmelerini savunur.
THY'NİN MAKERSTEAM'E JESTİ
Makersteam'in bu başarısına, THY dönüş uçağında bir jest yaptı. Takım Bussiness Class'ta ağırlandı ve bir pasta kesildi. Ayrıca tüm yolculara da bunun anonsu yapıldı.
Önce Fahrettin Gülener'i, sonra yarattığı marka BenMaker'ı ve onun robotik takımını oluşturan eğitmen Erkan Bölükbaş ve takım üyeleri Deniz Kan ve İrem'i kutluyorum.
Ülkemizin ve kentimizin tanıtımına katkı koymalarının dışında, robotik alanda büyük bir başarıya imza attılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.