Hava Durumu

Makinecilerin BTSO toplantısı

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2018 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2018 07:46

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda meslek komiteleri 63 gruptan oluşmakta. Bu gruplardan 8. ve 35. Meslek Komiteleri makine sektörü ile ilgili. Makine sektöründe faaliyet gösteren firmaların yer aldığı 8. ve 35. Meslek Komiteleri Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı geçenlerde gerçekleştirildi.
8. Komite "Her Türlü Makine İmalatı"ndan oluşmakta. Bu komite Mehmet Topak, Atilla Zeytinciler, Cüneyt Şener, Hasan Murat Baykal, Hüseyin Durmaz'dan oluşuyor.
35. Meslek Komitesi'ni ise "Makine Ticareti, Bakım, Onarım ve Servis Hizmetleri" oluşturuyor. Bu komitede bulunan isimler Cem Bozdağ, Tuncer Yavuz, Ali Kemal Kaymaz, Bülent Şener, Livza Yılbirlik Yılmaz.
Bu toplantıda komite üyeleri ve sektör temsilcileri sektörün durumunu değerlendirdiler. Gelecekte ise projelendirmeyi düşündükleri konuları masaya yatırdılar.

ŞENER'İN KONUŞMASI
Bu toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, TEKNOSAB'daki yatırımcıların çoğunluğunu makine sektörü temsilcilerinin oluşturacağını belirterek, şunları söyledi:
"TEKNOSAB sektörümüzün gelişimine büyük güç katacak. Sektörümüz her geçen gün büyüyor. Geçen yıl Bursa'da ihracatımız yüzde 20'ye yakın artış gösterdi. Bu artışın yanında sektörde yeni yatırımlar da devam ediyor. Odamız öncülüğünde hayata geçirilecek TEKNOSAB bu önemli yatırımlardan biri. Buradaki yatırımcılar ağırlıklı olarak makine sektöründen olacak. TEKNOSAB, sektörümüzün gelişimine büyük güç katacak."
Cüneyt Şener, Bakanlık destekleriyle gerçekleştirdikleri 10 ayrı UR-GE projesiyle firmaların önemli başarılar elde ettiğini de sözlerine ekledi.

DURMAZLAR'A PLAKET
BTSO'daki makine sektör meslek komiteleri ve sektör temsilcilerini buluşturan toplantının sonunda bir de plaket verildi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz ve Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Durmaz Yılbirlik'e plaket etti.
Bilindiği gibi Durmazlar Makine, raylı sistemler alanındaki ülkemizin ilk ihracatını Polonya'ya gerçekleştirmişti. Bu ihracatta yüzde 60 oranında yerli üretim kullanılmıştı. Durmazlar'da hedef yüzde 100 yerli üretim.
Durmazlar'ı kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.